Superžena promoterka Beogradskog maratona! (VIDEO)

Ruskinja čiji rekord u skoku u dalj je na snazi od 1988. godine i teško da će ikada biti oboren biće promoterka najpoznatije trke u Beogradu

  • 0
Beogradski maraton Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Svetska rekorderka u skoku u dalj Galina Čistjakova biće promoter 28. Beogradskog maratona, najavili su organizatori ove tradicionalne atletske manifestacije.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić podsetio je da Čistjakova dolazi u Beograd drugi put posle 2008. kada je bila promoter Ženske trke.

- Čistjakova je vladarka svetskog skoka u dalj od 1988. godine. Ona od 2008. podržava karijeru naše rekorderke Ivane Španović, koja je te godine postala juniorska svetska šampionka - rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Domu omladine.

Čistjakova, koja drži svetski rekord u skoku udalj rezultatom 7,52 metara. osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, a višestruka je evropska i svetska dvoranska šampionka. Čistjakova je u karijeri branila boje Sovjetskog Saveza, a zatim i Slovačke.

Nikolić je naglasio da je i svetski rekroder u trci na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang prošle godine kao promoter istovremeno podržao i najboljeg srpskog atletičara u ovoj disciplini Emira Bekrića.

- Galina i Kevin su u svojim disciplinama pomerili granice ljudskih mogućnosti - rekao je Nikolić.

On je naglasio da će na predstojećem maratonu biti oboren rekord učesnika u elitnim trkama, s obzirom da je do sada prijavljeno blizu 4.000 takmičara.

- Obezbedili smo učešće grupe maratonaca iz Kenije i Etiopije zahvaljujući angažmanu naših diplomata u Najrobiju - rekao je Nikolić.

Beogradski maraton iz vazduha Printskrin: YouTube/Dragan Trifunovic Helivideo

Direktor Doma omladine Marko Stojanović istakao je da su sport i omladina prirodno vezani sistemom vrednosti koji je zasnovan na odgovornosti i istrajnosti.

- Istrajnost je vrednost koja pokreće mlade ljude da jednog dana postanu dobri radnici, ljudi i upravljači", poručio je Stojanović.

U Trci zadovoljstva na pet kilometara ucestvovaće predstavnici Bibliotekarskog drustva Srbije, koji će tom prilikom darivati knjige u fond za pomoć Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograda.

- Pozvao bih sve članove da dođu na start Trke zadovoljsta ispred Doma Narodne skupštine sa knjigama koje ćemo pokloniti Zavodu - rekao je predstavnik Bibliotekarskog društva Srbije Predrag Ðukić.

Beogradski maraton biće održan u subotu 18. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA