Napadnut selektor Hrvatske!

Incident se desio na Ziru, o čemu je izvestio upravo Fudbalski savez Hrvatske

  • 3

Grupa od desetak huligana s obeležjima fudbalskog kluba Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju Fudbalskog saveza Hrvatske.

Policija obavlja uz davanje izjava predstavnika HNS-a, a delegacija će potom nastaviti svoj put prema Splitu, gde inače reprezentacija Hrvatske treba da odigra kvalifikacioni meč za EURO 2016 protiv Italije, 12. juna, pred praznim tribinama.

Incident se desio na Ziru, o čemu je izvestio upravo hrvatski savez, a sve je završeno bez ozbiljnijih posledica, uz manju štetu na službenom automobilu Saveza.

U delegaciji HNS bili su izvršni predsednik Damir Vrbanović, selektor Niko Kovač, komesar za bezbednost Zoran Cvrk, tim menadžerka Iva Olivari, kao i službenici Alan Balen i Nikša Martinac i ortparol Tomislav Pacak.

"Uprkos ovakvom neugodnom incidentu, svesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku grupu Torcidu ili Grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utiču na nameru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije," navodi se u saopštenju HNS i dodaje:

"Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji fudbala u Hrvatskoj zaslužuju da žive u državi bez huliganizma" zaključili su u HNS.

Sukobi između HNS i navijača Hajduka plamti već neko vreme zbog nezadovoljstva što se mali broj utakmica reprezentacije igra u Splitu.

(Telegraf.rs/Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA