Spektakl u Madridu: Real i Atletiko sa najjačim timovima, Mažić na centru! Juventus oslabljen protiv Monaka!

Prvi mečevi četvrtfinala najelitnijeg evropskog takmičenja su na programu u utorak uveče kada su na programu derbi na "Visente Kalderonu" i duel "stare dame" i najprijatnijeg iznenađenja Monaka

  • 2

Posle skoro mesec dana pauze nastavlja se Liga šampiona prvim četvrtfinalnim mečevima. Real iz Madrida gostovaće u utorak gradskom rivalu Atletiku, dok će u drugom susretu Juventus dočekati na svom stadionu najprijatnije iznenađenje Monako.

"Jorgandžije" žele da se najvećem protivniku revanširaju za prošlogodišnji poraz u finalu ovog takmičenja kada je kraljevski klub podigao pehar 10. pehar šampiona "starog kontinenta", pošto je u borbi za trofej u Lisabonu bio bolji 4:1.

Tim Dijega Simeonea u predstonećem meču biće pojačan za Marija Mandžukića koji se vratio posle povrede, a ovo znači čitavom timu na samopouzdanju, jer je Mandžukić u februaru bio strelac dva gola u pobedi nad Realom od 4:0, što je bila najveća pobeda ovog tima u derbiju u poslednjih 28 godina.

Izabranici Karla Anćelotija s druge strane biće odlučni da pokažu da je tim sposoban i za 11. krunu u najeltnijem evropskom klupskom takmičenju. Prvi strelac lige Kristijano Ronaldo ove sezone postigao je 49 golova u svim takmičenjima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vraća se i Geret Bejl koji je zbog povrede propustio pobedu protiv Eibara od 3:0 u subotu. On je trenirao zajedno sa Ronaldom, Heseom Rodrigezom, Čicaritom Ernandezom i Alvarom Arbeloom, saopštio je klub.

Utakmicu u Madridu sudi srpski sudija Milorad Mažić, što je samo pokazatelj koliko UEFA ima poverenja u srpskog arbitra čim ga je odredila za delioca pravde u najvećem derbiju četvrtfinala.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U drugoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona u utorak trener Juventusa Masimilijano Alegri u dilemi je da li da protiv Monaka izvede na teren Andreu Pirla, koji se nedavno oporavio od povrede.

Pirlo nije igrao otkako je pre sedam nedelja protiv Borusije iz Dortmunda zadobio povredu noge, tako da bi za njega bilo rizično da igra u Torinu. Osim toga, Juventus će biti oslabljen za svog ključnog igrača sredine terena Pola Pogbu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Juventus pokušava da stigne u polufinale Lige šampiona prvi put od sezone 2002/03 kada je zaigrao i u finalu, gde je poražen od Milana.

Monako je na putu do četvrtfinala postigao svega sedam golova u osam utakmica.

- Jasno je da je Juventus favorit, ali pošto smo izbacili Arsenal, čelnici kluba nas sada gledaju potpuno drugačije. Kada su klub napustili Džejms Rodrigez i Falkao, a klub nije doveo igrače sa međunaropdnim iskustvom, svi su mislili da ćemo završiti u prvih deset u Ligi 1, a da nećemo proći grupnu fazu Lige šampiona, što smo demantovali - rekao je vezista "Kneževa" Žoao Mutinjo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Svedska

    14. april 2015 | 09:01

    Vreme je sad i da Real pobedi Atletika već jednom!!! Ajmo madriđani "Los blancos"

  • Hm da

    14. april 2015 | 13:12

    Super sto ima prenos na rts-u

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA