Šou Teodosića, Nelsonu se smejali navijači! Veseli zakucao evropskog pravaka!

Srpski plejmejker briljirao u više nego ubedljivoj pobedi Moskovljana protiv grčkog prvaka. I Fener poveo na startu plej -of serije

  • 0

Derbi "na papiru" u Moskvi koji to nije bio ni jednog trenutka na terenu, završen je autoritativnom pobedom CSKA protiv Panatinaikosa rezultatom 93:66, u prvom meču plej-ofa Evrolige!

Favorizovani "armejci" Dimitrisa Itudisa demonstrirali su silu i počistili sa terena razbijenog prvaka Grčke u igri mačke i miša, pod dirigentskom palicom fenomenalnog Miloša Teodosića.

Srpski plejmejker je jedno od svojih najboljih izdanja ove sezone upotpunio sa 18 poena uz skoro perfektan šut iz igre (3/3 za dva, 4/5 za tri) i 8 asistencija, ostvarivši indeks korisnosti 25!

I Teodosićevi saigrači su bez izuzetka bili vrlo raspoloženi u "gaženju" Atinjana. Svi su se upisali u strelce, a dvocifreni košgeterski učinak imali su još Kirilenko, koji je ubacio 12 poena, Manučar Markoišvili i Nikols, koji su imali poen više na svom kontu od slavnog ruskog krilnog centra.

Ipak, prva zvezda meča definitivno je bio Teodosić, koji se ponovo istakao sa nekoliko neverovatnih asistencija, ali i sigurnim šutem za dva i za tri poena. "One man show" Srbin je priredio navijačima u trećoj deonici kada je vezao osam poena (dve uzastopne trojke) i digao prednost Moskovljana na ogromnih 30 razlike - 71:41!

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Nikos Papas sa 16 poena i Džejms Gist sa 14. Bivši igrač Zvezde Demarkus Nelson imao je skroman učinak od samo dva poena, a "istakao" se i jednim komičnim potezom kojim je dobro nasmejao domaće navijače, kada mu je lopta ispala iz ruku i otišla u aut pri šutu za tri poena.

U utorak je odigran još jedan duel ččetvrtfinala, u Istanbulu, gde je Fenerbahče psole preokreta savladao aktuelnog prvaka Evrope Makabi - rezultatom 80:72 i takođe poveo u plej-of seriji.

Izraelci su odigrali sjajno prvi deo meča u kojem su konstantno vodili, održvali su prednost i u trećoj deonici, ali je u poslednjoj četvrtini usledio veliki preokret u režiji igrača Željka Obradovića, predvođenih fenomenlanim "letećim" Čehom Janom Veselim. Krilni centar turskog tima bio je centralna figura utakmice sa 24 poena (11/14 za dva) i ključno je doprineo trijumfu Fenera.

Odmah iza njega najzaslužniji za takav ishod bio je Nemanja Bjelica, koji je upisao za njega standardni "dabl-dabl" - 13 poena i 12 skokova. Preostali "dvocifreni" u pobedničkoj ekipi bio je još samo hrvatski centar Luka Žorić sa 1o poena. Bogdanović je utakmicu završio sa pet poena (0/5 za dva, 1/4 za tri)

Najbolji pojedinac u timu Makabija bio je Džeremi Pargo sa 25 poena i 8 skokova. I naredni meč serije, za dva dana, igra se u Istanbulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA