Rekli su joj da nikad više neće zaigrati fudbal, a onda je doktorima objasnila neke stvari! (VIDEO)

Nataša Kovačević je pokazala Srbiji šta znači nadljudska volja i snaga, a to isto je u SAD pokazala i 14-godišnja fudbalerka Džejd Di Santi

  • 1

Šta znači volja, snaga, želja pokazala nam je i pokazuje Nataša Kovačević, srpska košarkašica koja je u saobraćajnoj nesreći ostala bez noge ispod kolena i sada nosi protezu, a u rekordnom roku se oporavila od teške traume i sada redovno trenira na košarkaškom terenu. Slična takva priča nam dolazi i iz SAD, a reč je o 14-godišnjoj fudbalerki Džejd Di Santi.

Ove devojka je bila doživela tešku povredu kidanja prednjih ukrštenih ligamenata, koja je veoma česta među sportistima, ali od koje posle duge povrede uspevaju da se oporave. Međutim, kod nje je došlo do komplikacija za vreme operacije i dobila je takozvani "kompartment sindrom", odnosno, nije više imala cirkulaciju krvi kroz nogu.

Zbog toga je morala na nekoliko operacija, bio joj je ugrađen baj-pas, ali ni to nije pomoglo i na kraju su morali da joj amputiraju nogu, a samim time su joj i saopštili da neće više nikada ponovo zaigrati fudbal.

- Bio je to običan duel, a onda sam začula vrisak kakav nisam čula ranije. Nažalost, operacija se zakomplikovala zbog kompartment sindroma. Bila sam preplašena na smrt, ali nisam želela da izgubim svoju ćerku. Mislila sam da je bolje da ona izgubi jedan ud, nego život - ispričala je novinarima Džejdina majka, Keli.

A onda samo mesec dana nakon što je dobila protezu za nogu iznenadila je i lekare i sve u svojoj okolini. Ljubav prema fudbalu i nadljudska volja vratili su je na teren.

- Osvežavajuće je, lepo i mnogo mi je nedostajalo. Trenutno imam osećaj kakav imam kada igram bilo koji sport. Mislim da se sve događa sa razlogom. Mislim da će na kraju sve ispasti dobro. Mislim da će sve biti u redu - rekla je Džejd koja ima velike ambicije i planira da kada upiše srednju školu izbori mesto u fudbalskom, softbol i lakros timu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA