Zvezda protiv Partizana ovo nije uradila 21 godinu: Ovako je tada završen plej-of! (VIDEO)

Crveno-beli su posle više od dve decenije došli u situaciju da vode u seriji protiv večitog rivala, i da ih jedna pobeda deli od konačnog trijumfa u plej-of duelu

  • 7

Crvena zvezda je pobedom nad Partizanom u trećem meču plej-ofa ABA lige, povela u seriji sa 2-1 i došla na korak od Evrolige. Crveno-beli su tako posle 21 godine došli u situaciju da vode u plej-of seriji protiv večitog rovala, i do toga da ih pobeda deli od konačnog trijumfa. Poslednji put je ovakva situacija bila još 1994. godine, kada je osvojila svoju pretposlednju od 15 šampionskih titula.

Zvezda je tada u finalu plej-ofa igrala protiv večitog rivala Partizana. Finalna serija se igrala na četiri dobijene utakmice i po šablonu koji se primenjuje u NBA finalima. Prve dve se igraju na terenu ekipe koja ima prednost domaćeg terena, naredne tri pred navijačima druge ekipe, i poslednje dve ponovo pred navijačima ekipe koja ima prednost.  Prednost domaćeg terena imali su crno-beli, ali su njihovi najveći rivali napravili dva brejka na startu serije.

Ekipa Zvezde, predvođena trenerom Vladislavom Lučićem, došla je do 3:0 posle naredne utakmice i falila im je, kao i sada jedna pobeda da završe seriju. Partizan se nije predavao i je u četvrtom meču je vratio jedan brejk.

Ipak, Crvena zvezda je u petom meču došla do pobede pred svojim navijačima u više nego uzbudljivom meču, koji je odlučen sa pola koša razlike.

Foto Marko Todorović Foto Marko Todorović

Čovek odluke bio je Saša Obradović. Pri rezultatu 79:79, pet sekundi pre kraja, Obradović je fauliran i imao je priliku da sa penala donese Zvezdi titulu. Aktuelni trener Albe je pogodio prvo, drugo promašio, ali je to bilo dovoljno za titulu, pošto Partizanu nije ostalo dovoljno vremena da organizuje kvalitetan napad.

Obradović zaplakao kad su ga Delije pozdravile! (FOTO) (VIDEO)

Sve se treslo u Pioniru kada je Obradović izašao pred Delije (VIDEO)

OBRADOVIĆ SE ZAHVALIO DELIJAMA: Teško je bilo voditi utakmicu protiv voljenog kluba!

Obradović je tokom finalne serije bio najefikasniji igrač Zvezde, uz njega je jedan od najboljih igrača crveno-belih bio i Aleksandar Trifunović, koji je kasnije vodio ekipu i kao trener. Mileta Lisica i Dejan Tomašević su takođe bili među najistaknutijim košarkašima ekipe.

Partizan je sa klupe vodio Željko Lukajić, a na parketu su ih predvodili Mića Berić, Haris Brkić, Zoran Stragi Stevanović, Mlađan Šilobad, Predrag Drobnjak, Željko Rebrača...

Na internetu postoji i kompletan video snimk cele poslednje utakmice iz te serije pre 21 godine, kojom je su crveno-beli došli do titule, što su Delije u hali burno proslavile uz baklje.

Pogledajte kako je to izgledalo u finalu pre 21 godine.

Finalna serija plej-ofa 1993/94

Partizan - Crvena zvezda 64:77

Partizan - Crvena zvezda 85:99

Crvena zvezda - Partizan 103:88

Crvena zvezda - Partizan 69:78

Crvena zvezda - Partizan 80:79

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    19. april 2015 | 17:31

    Nije ni sada,zvezda je zamrznuta,to je realna prica..

  • BOKI

    19. april 2015 | 19:00

    Dejan Tomasevic se radovao kaol malo dete a godinu dana kasnije bum ode u Partizan...od tada je Zvezda i pocela da tone setimo se samo Vujanic,Radmanovic,Bogdanovic,Roberts svi su oni otisli jer Zveda nije imala para da ih plati stim da Radman nije hteo u Partizan oa je otisao u FMP

  • PARTIZANCINA

    19. april 2015 | 19:13

    21 GODINU E CIGANI CIGANI PA TO BESE JOS JUGA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA