Duda i Krstić nemoćni protiv Reala, Barselona trojkama razbila Olimpijakos!

Španske ekipe ostvarile su pobede u prvim mečevima četvrtfinalne serije Evrolige

  • 0

Košarkaši Barselone pobedili su Olimpijakos u prvom meču četvrtfinala Evrolige sa 73:57, dok su je njihov najveći rival Real Madrid slavio protiv Efesa sa 80:71.

Katalonci su sjajnim šutem za tri poena od 47% došli do prvog trijumfa u seriji, koja se igra na tri pobede.

Domaći tim je u Blaugrani postigao 10 trojki iz 21 pokušaja. Najefikasniji u timu Barse bili su Huan Karlos Navaro i Boštjan Nahbar sa po 10 poena. Tomaš Satoranski je dodao devet, a Maćej Lampe osam.

Barselona je sve vreme održavala visoku razliku. Olimpijakos je samo u nekoliko navrata uspeo da spusti razliku na manje od 10 poena, ali sa rovitim Spanulisom nisu uspeli da dođu do podviga protiv ekipe iz Španije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Spanulis je nedavno propustio nekoliko mečeva zbog povrede, pa je na ovom meču odigrao samo 10 minuta i postigao je jedan poen. Najefikasniji u ekipi iz Pireja bio je Dimitris Agavanis sa devet poena.

U drugom meču dana Real Madrid je pobedio Efes. Vodila je ekipa Dude Ivkovića konstantno tokom prvog poluvremena dvocifrenom razlikom, da bi na poluvremenu otišla sa devet poena prednosti. Kraljevski klub je furiozno odigrao treću četvrtinu koju je rešio u svoju korist sa 26:10.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Do kraja je Real bez problema priveo utakmicu kraju sa 80:71 i tako poveo sa 1:0 u seriji. Rivers je bio najefikasniji u redovima Madriđana sa 21 poenom, Ajon je dodao 14, a Rejes je ubacio 12. U Efesu je najbolji pojedinac meča bio Dario Šarić, dok je Nenad Krstić postigao 9 poena i imao šest uhvaćenih lopti.

Evroliga - četvrtfinale

Utorak

CSKA - PAO 93:66

Fenerbahče - Makabi 80:72

Sreda

Barselona - Olimpijakos 73:57

Real Madrid - Efes 80:71

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA