Liga Evrope: Šalke veruje u čudo u Bilbau

"Neće biti nimalo lako jer smo se stavili u nezgodnu situaciju, ali igrači veruju u čudo, a i ja znam da su čuda u fudbalu moguća" - rekao je trener "rudara" Stivens

  • 0

Revanš mečevi četvrtfinala Lige Evrope biće odigrani večeras, a sve četiri utakmice počinju u 21.05. Rezultati u prvim susretima ostavili su tri nepoznanice, dok je Atletik Bilbao praktično već u Gelzenkirhenu obezbedio plasman, pobedom od 4:2 nad Šalkeom.

Preostala tri susreta zavšena su pobedama tadašnjih domaćina od 2:1, tako da je Hanoveru, Valensiji i Metalistu dovoljno i 1:0 da se nađu u polufinalu.

Bilbao pod vođstvom argentinskog stručnjaka Marsela Bijelse igra jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji kluba. Lavovi sa "San Mamesa" već su u finalu španskog Kupa kralja, a u Ligi Evrope su na korak i po od finala.

Trener Šalkea Hub Stivens rekao je da se njegova ekipa ne predaje i da dolazi u Bilbao da preokrene rezultat iz prvih 90 minuta.

- Neće biti nimalo lako jer smo se stavili u nezgodnu situaciju, ali igrači veruju u čudo, a i ja znam da su čuda u fudbalu moguća. Moraćemo da igramo riskantno u napadu, ali ne smemo da im dozvolimo mnogo prostora pozadi - rekao je holandski stručnjak, i dodao kako ne veruje da će Bilbao defanzivnom igrom čuvati prednost.

To je potvrdio i Bijelsa na konferenciji za medije.

- Uvek imam isti pristup utakmicama, a to je da damo što više golova i pobedimo - kratko i jasno će Bijelsa.

Argentinac se najviše plaši veterana Raula koji je i u Gelzenkirhenu bio dvostruki strelac za "rudare".

- Raula ćemo najlakše zaustaviti koordinisanom odbranom na njemu - opet je kratak bio Bijelsa.

Bolji iz ovog dvoboja u polufinalu se sastaje s pobednikom susreta Metalist Harkov - Sporting Lisabon. To je jedino četvrtfinale u kome ne učestvuje španski tim. Ukrajinci će pokušati da nadoknade 1:2 iz Lisabona. Sporting nije primio gol na tri od poslednje četiri utakmice, a jedini koji su savladali golmana lavova bli su upravo izabranici Mirona Markijeviča.

Valensija će na Mestaji takođe juriti 1:2, protiv Alkmara. Izabranici Unaja Emerija igraju dobro u napadu, ali škripi im u odbrani, zbog čega su izgubili poslednjih pet mečeva iako su na svakom postizali bar po jedan gol. Pobeda od 1:0 bila bi dovoljna "slepim miševima", ali teško je očekivati da će je ostvariti, pošto su samo jednom u deset poslednjih utakmica sačuvali mrežu.

Treći španski adut u Evropa ligi je Atletiko Madrid. "Jorgandžije" putuju na revanš u Hanover s tankom prednošću od 2:1, ali forma koju su prikazali od tada daje im pravo da se smatraju favoritima. S druge strane, ni Hanover se neće predavati, a Nemci su takođe u zavidnoj formi, što su potvrdili u poslednjem kolu kad su savladali Borusiju Menhengladbah.

 

Parovi:

Bilbao - Šalke

Metalist - Sporting

Valensija - AZ Alkmar

Atletiko M. - Hanover

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA