Ministarstvo sporta podržalo Beogradski maraton! (FOTO)

Vanja Udovičić i Veselin Jevrosimoć potpisali ugovor uoči Beogradskog maratona

  • 0

Uz prisustvo ministra Omladine i sporta Vanje Udovičića i predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića, potpisan je ugovor kojim je MOS pomogao i podržao predstojeći atletski spektakl, Beogradski maraton.

Ministarstvo je ove godine izdvojilo 5.400.000,00 dinara za organizaciju Maratona. koji će, kako je najavljeno, oboriti rekord po broju učesnika.

- Zahvaljujem se MOS sto je podržalo Beogradski maraton, najmnogoljudnije takmičenje u zemlji. Nije ovo pomaganje samo atletskog sporta, već atletike kao zdravog života, jer svi mogu da trče. Nadam se da će atletika vratiti ovo kroz rezultate i medalje kroz naredne rezultate - rekao je Veselin Jevrosimoć, prvi čovek srpske atletike.

MOS, potpisivanje ugovora, VESELIN JEVROSIMOVIĆ - VANJA UDOVIČIĆ

Ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić je poručio:

- Pozivam sve da podrže ovaj maraton i zdrav život. Najava je da ce ovaj maraton oboriti rekord po broju takmičara. Pozivam sve građane i decu da se podrži ova manifestacija, pa da pokažemo da je Srbija prava sportska država.

- Skoro 5.000 trkača, među kojima će biti učesnika iz celog sveta, govori o značaju ove manifestacije. Maraton je sastavni deo sportskog života Beograda i naše zemlje. Brine me podatak da svako peto dete u Srbiji ima prekomernu težinu. To je jedan od problema sa kojima kao ministarstvo treba da se suočimo i da radimo na njemu. Pružanjem podrške ovakvim manifestacijama, želimo da promovišemo sport i rekreaciju među mladima

Ministar je ipak na nešto i upozorio:

MOS, potpisivanje ugovora, VESELIN JEVROSIMOVIĆ - VANJA UDOVIČIĆ

- Ono što mene zabrinjava je to što je svako peto dete prekomerne težine u Srbiji.

Ministar se zahvalio i Atletskom Savezu Srbije na saradnji i pohvalio njihove dosadašnje rezultate u oblasti širenja sportske infrastrukture, i broja dece koja kreću da se bave atletikom. Atletski Savez Srbije je, prema rečima ministra, pokazao da itekako brine o budućnosti atletike i rekreacije.

Govoreći o Beogradskom maratonu, ministar Udovičić rekao je da se nada da će ova manifestacija i u budućnosti na ulicama Beograda okupljati veliki broj učesnika.

- Time šaljemo poruku da je Srbija zemlja sporta, i da sportskim događajima i manifestacijama pridajemo veliki značaj. Zato pozivam sve građane da sa decom i prijateljima ove subote izađu na ulice, učestvuju u nekoj od trka - poručio je ministar Udovičić.

Maratonski plamen koji simbolizuje mir, fer plej i toleranciju stigao je u sredu iz Atine u Beograd, gde će goreti na startu i cilju 28. Beogradskog maratona, u subotu 18. aprila, sa početkom u 10.00 časova.

MOS, potpisivanje ugovora, VESELIN JEVROSIMOVIĆ - VANJA UDOVIČIĆ MOS, potpisivanje ugovora, VESELIN JEVROSIMOVIĆ - VANJA UDOVIČIĆ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA