Ako žele u Rio, naši atletičari moraju da ispune ove norme!

Norme su drugačije u odnosu za prethodne Igre u Londonu, iz razloga što su ukinute A i B norme

  • 0

Na kongresu Međunarodne atletske federacije (IAAF), održanom u Pekingu, objavljene su norme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Igre će se održati 5. do 21. avgusta 2016. godine, a planirano je je učešće 26 sportova u ukupno 39 disciplina.

Norme su drugačije u odnosu za prethodne Igre u Londonu, iz razloga što su ukinute A i B norme. U svakoj od 24 muške i 23 ženske discipline neophodan je jedan rezultat koji mora da bude nadmašen ako atletičar želi olimpijsku vizu.

Poslednji rok za ispunjavanje norme je 11. jul 2016. godine.

Posle ovih promena, situacija sa našim atletičarima je sledeća: iste norme ostale su u disciplinama u kojima se takmiče Ivana Španović (skok u dalje) i Dragana Tomašević (bacanje diska). Tatjana Mirković će morati da baci koplje metar dalje, a maratonke Olivera Jevtić i Ana Subotić da budu brže dva minuta, a Amela Terzić za 50 sekundi, piše "Politika".

Evropski dvoranski vicešampion Asmir Kolašinac će morati da baci kuglu za 5 centimetara bolje, dok je Emiru Bekriću i Milošu Raoviću granica podignuta za deset sekundi.

 

Printskrin: ASS Printskrin: ASS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA