Zvezda dovela dvojicu tinejdžera iz Vršca!

Crveno-beli ne čekaju ishod polufinalne serije ABA lige, nego već misli na budućnost

  • 9

U Crvenoj zvezdi su se odlučili na rad sa talentima u svom pogonu, a u prilog tome idu i rezultati koje su juniori i kadeti ostvarili pretohodnih godina u prvenstvu i Evroligi.

Iz tog razloga su na Malom Kalemegdanu angažovali nove talente iz košarkaškog kluba Vršac. Prema informacijama kojima raspolažemo, novi igrači Crvene zvezde biće Dejan Davidovac i Dragan Apić. Momci rođeni 1995. godine.

Njih dvojica će najpre biti priključeni ekipi FMP-a kod trenera Milana Gurovića, a ako se dokažu možda dobiju i šansu da naredne sezone zaigraju u crveno-belom dresu.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Dejan Davidovac je rođen u Zrenjaninu 17. januara 1995. godine. Prve košarkaške korake napravio je u KK Proleter iz rodnog grada, a u Vršac Svislajon je došao kao talentovani junior u sezoni 2012/13, a za prvi tim je debitovao prošle sezone. Bio je član juniorske reprezentacije Srbije do 18 godina, sa kojom je 2013. učestvovao na EP u Letoniji.

Davidovac je visok 204 centimetara, i igrao je na krilu, ali je bio prinuđen da pređe na pleja u nedostatku igrača na toj poziciji. Tu se dobro snašao, privukao je pažnju mnogih, slično kao i Nemanja Bjelica kada ga je svojevremeno Svetislav Pešić prebacio na poziciju organizatora igre.

Dragan Apić igra na poziciji krilnog centra. Rođen je 3. oktobra 1995. godine u Novom Sadu, i visok je 207 cm. U rodnom gradu je počeo da trenira košarku, a afirmisao se igrajući za mlađe kategorije KK Vršac Swisslion, čiji je član od 2010. godine.

Za prvi tim debitovao je u sezoni 2012/13. Sa juniorskim timom Vršca u sezoni 2011/2012, osvojio je drugo mesto u Juniorskoj ligi Srbije, dok je godinu dana kasnije sa reprezentacijom Srbije učestvovao na EP za igrače do 18 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    16. april 2015 | 23:58

    Likovi vec odigrali par tekmi

  • Dr. Mr

    17. april 2015 | 07:29

    Doveli je kljucna rec. Pa gde vam je ta famozna zvezdina skola kosarke

  • Totalni mrak

    17. april 2015 | 10:04

    A ko će od njih napraviti igrače?? Gurović, Radonjić?? E deco, deco...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA