GDE JE NESTAO MVP EVROLIGE? Šta se dešava s Bobijem Marjanovićem protiv Partizana? (VIDEO)

Terorisao je koševe Reala, Barselone, Makabija, Olimpijakosa... Najjače odbrane Evrope mu nisu mogle ništa, ali izgleda da je Duško Vujošević pronašao način da zaustavi udarnu iglu Crvene zvezde ove sezone

Terorisao je najjače klubove u Evroligi. Najbolji treneri, najbolji centri, najbolje odbrane mu nisu mogle ništa u najelitnijem košarkaškom takmičenju Starog kontinenta. Razarao je protivničke obruče, i poneo je titulu MVP-ja regularnog dela i TOP 16 faze. Bio je ubedljivo prvi na listi najkorisnijih igrača sa prosečno ostvarenim indeksom od 25,67 po utakmici, a prosečno je beležio 16,6 poena i imao 10,7 skokova.

Ušao je u istoriju Evrolige po broju ostvarenih dabl-dablova, a takođe je ove postao novi rekorder kada su u pitanju skokovi u jednoj sezoni. Za Bobana Marjanovića rešenje nisu imali Real Madrid, Barselona, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos...

Međutim, to očigledno ne važi i za Partizan i njegovog trenera Duška Vujoševića.

Sudeći prema statistici Zvezdinog centra u duelima sa crno-belima, izgleda da je trofejni strateg kluba iz Humske pronašao formulu da zaustavi udarno odužje crveno-belih ove sezone.

U poslednja dva duela Zvezde i Partizana u polufinalnoj plej-of seriji ABA lige, Marjanović je imao mizeran učinak u odnosu na standarde koje je postavio u tekućoj sezoni.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na prvom meču je igrao 19 minuta, dao je četiri poena, imao devet uhvaćenih lopti i ukupan indeks devet. U drugoj utakmici je imao još lošije brojke - za 24 minuta je postigao dva poena, imao osam skokova i ukupan indeks osam.

Samo četiri dana pre početka plej-of serije sa Partizanom, Bobi je odigrao još jedan odličan meč u Evroligi protiv Panatinaikosa. Postigao je 12 poena, imao 16 skokova i indeks 28, i podelio je titulu MVP-ja kola sa Devinom Smitom iz Makabija.

Šta je uticalo na to da samo četiri dana kasnije na terenu vidimo potpuno drugo lice Bobana Marjanovića?

Ako pogledamo istorijat Marjanovićevih igara protiv Partizana ove sezone, dolazimo do podataka da i u njima nije briljirao, kao što je to bio slučaj u duelima sa gotovo svim ostalim ekipama - što u Evroligi, što u regionalnom takmičenju.

Pre plej-ofa su Zvezda i Partizan odigrali tri međusobna meča, dva u ABA ligi, i jedan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Marjanović je na prvoj utakmici u regularnom delu ABA lige za 29 minuta postigao 13 poena i imao je 8 skokova. To mu je bila i njegova najbolja igra protiv crno-belih ove sezone. U drugom duelu, u kom je domaćin bio Partizan imao je pet poena i tri skoka i dva indeksna poena.

U Kupu u Nišu je protiv crno-belih imao 10 poena i 5 skokova.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ovako drastična razlika u igri udarne igre ekipe Dejana Radonjića na utakmicama u Evroligi i protiv večitog rivala, izuzetno brine navijače Zvezde. Možda i više nego to što je Partizan napravio brejk u drugoj utakmici serije.

Nešto slično je viđeno i prošle godine u finalnoj seriji KLS, kada Partizan takođe potpuno neutralisao Marjanovića, i kada ga je u direktnom duelu nadigrao Đorđe Gagić.

Ukoliko Dejan Radonjić ne pronađe rešenje da iz Bobija izvuče ono najbolje i na mečevima protiv crno-belih, Zvezdi će biti izuzetno teško da pred navijačima Partizana u naredna dva meča vrati brejk.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bobiju očigledno ni malo ne prija taktička postavka igre Partizana, gde ga visoki igrači udvajaju u odbrani, dok ga na drugoj strani terena često napadaju iz ''pik en rola'' igrači koji su znatno brži od njega. Veoma često tu ulogu preuzima i Milan Mačvan sa pozicije ''lažne petice'', što je apostrofirao i trener Zvezde nakon prvog meča, i time opravdao manju minutažu Marjanovića.

Ukoliko Duško Vujošević i njegovi igrači i u narednim mečevima budu uspevali da zaustave centra Zvezde, kao što je to bio slučaj u prve dve, a naročito u drugoj utakmici, crno-beli će biti bliži plasmanu u finale, a samim tim i igranju u Evroligi sledeće sezone.

Statistika Bobana Marjanovića u sezoni 2014/15

U Evroligi: 16, 6 poena, 10,7 skokova, 25,7 indeks

Protiv Partizana: 6,8 poena, 6,6 skokova, 10,8 indeks

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CacanIN [100-ka sa Juga]

    16. april 2015 | 19:50

    Kme.. kme.. kme.. ne sviraj una "bobiju" faulove, ne sviraju na blazicu jakici faulove.... kme... kme...! Ajde bre kako vas nije sramota? Koliko ste samo imali faulova 2+1? Koliko nama faulova za 2+1 nije svirano, nemoj da kmecite tu, znate da lajete pre pocetka polufinalne serije, a sad kukate?! Pa valjda ste znali da je kosarka igra u kojoj na kraju uvek pobedi Partizan? Nista od titule ni ove godine... KKP do kraja! GCA

  • Brunox

    16. april 2015 | 19:44

    DULE VUJOSEVIC SALALA

  • Nolan

    16. april 2015 | 20:48

    Cele sezone pričam da je Marjanović prenapumpana priča. Jednostavno ne zna da igra ledjima ka košu, nema zakorak, sve što zna je onaj šut iz okreta jednom rukom (desnom). I to ubaci svaki treći. Tačno se vidi kolika je prednost nižih, bržih i agilnijih centara u odnosu na samo visokog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA