Još jedno kontroverzno saopštenje i Zvezda i Partizan će biti kažnjeni!

Predsednik i direktor lige Zajednice superligaša upozorili na kršenje etičkih kodeksa i normi sportskog ponašanja zbog međusobnih optužbi i razmene saopštenja

  • 2

Predsednik Zajednice superligaša Zoran Šćepanović i direktor Superlige Vladimir Bulatović na sednici Izvršnog odbora upozorili su predstavnike Crvene zvezde i Partizana na kršenje etičkog kodeksa u nedavnim saopštenjima i najavili kaznu ukoliko se nešto slično ponovi.

Povod je bio sporni gol Andrije Živkovića na utakmici OFK Beograd - Partizan (1:3), a u pitanju su naredna saopštenja:

ZVEZDA: Otimačina! Partizan postaje državni projekat!

Partizan uzvratio najvećem rivalu: Zvezda na silu hoće titulu!

"Predsednik i direktor lige upozorilu su predstavnike FK Crvena zvezda i FK Partizan na kršenje etičkih kodeksa i normi sportskog ponašanja zbog međusobnih optužbi i razmene saopštenja, ističući da će ukoliko dođe do ponavljanja ovih postupaka biti prinuđeni da iz svojih nadležnosti traže sprovođenje odredbi Disciplinskog pravilnika FSS radi kažnjavanja zbog negativnog uticaja na ugled Superlige Srbije", navodi se u saopštenju Superlige.

Današnjoj sednici IO nisu prisustvovali predstavnici tri kluba - Radničkog iz Niša, Radničkog iz Kragujevca i Borca iz Čačka, pa je zauzet jednoglasan stav da će ubuduće klubovi koji ne prisustvuju sednicama biti novčano kažnjeni i da će im biti umanjene naknade koje ostvaruju preko Zajednice Superlige.

Takođe, saopšteno je da je produžen ugovor sa televizijom Arena sport, koja će i u naredne tri godine imati pravo prenosa Superlige.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    16. april 2015 | 21:31

    Izbacite zvezdu iz lige kao sto pravila nalazu i sve prljavo u nasem fudbalu ce nestati!

  • Sare mladji

    17. april 2015 | 10:49

    A zašto bi trebao da bude kažnjen i PARTIZAN kad je to bio odgovor na napade od strane kluba koji je grdne pare potrošio koje su ti isti a i njihovi predhodnici pokrali i nekažnjeni opstali i dalje vršljaju po ovom jadnom SRBSKOM fudbalu... BRUKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA