Dan kada je Partizan "na prevaru" dao gol Zvezdi (VIDEO)

Crno-beli su 1997. godine slavili rezultatom 2:1, a vodeći gol Hristova je tada izazvao mnoge kontroverze

  • 29

Na današnji dan, pre 18 godina, odigran je 107. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde koji su crno-beli dobili na svom terenu rezultatom 2:1 (1:0).

Ovaj derbi ostaće upamćen po prvom golu domaćeg tima, ali i izjednačujućem Dejana Stankovića kojim je zaustavio Ivicu Kralja na 840 minuta nesavladivosti. Taj niz u Partizanu Kralj je držao sve do 2009. godine kada ga je prestigao Božović.

Crno-beli su poveli u 32. minutu preko Goce Hristova koji je na prevaru dao gol Zvezdi. Sudija Savić je svirao slobodan udarac za domaćina, crveno-beli su nameštali živi zid i u tom momentu lopta je proturena do Makendonca koji je pogodio mrežu jevrića dok su igrači Zvezde nemo posmatrali šta se dešava.

Kada su shvatili da će gol biti priznat, svi do jednog su nasrnuli na Savića koji nije dao znak da igra može da se nastavi. Iako to skoro nikada nije bio slučaj u našem šampionatu do tada, Savić praktično nije prekršio pravila.

Zvezda je izjednačila u 77. minutu idealnim golom Stankovića sa 16 metara, ali je samo dva minuta kasnije viđeno novo slavlje na Jugu. Loptu je uzeo Ćirić, probio Zvezdinu odbranu i plasirao loptu pored Jevrića. Nedugo zatim Đorović je dobio crveni karton.

Partizan- C.zvezda 2:1

Strelci: 1:0 Hristov 32, 1:1 Stanković 77, 2:1 Ćirić 79

Stadion: JNA - Gledalaca: 30.000

Sudija: Savić

Partizan: Kralj, Bolić, Saveljić, Tomić, Sabo, Taševski, Vukićević, Stojisavljević (Svetličić), Hristov (Tešović), Ćirić, Čakar (Pažin). Trener: Tumbaković

C. zvezda: Jevrić, Sakić, Đorović, Njeguš, Vanić, Bošković, Anić (Marinović), Pantelić, Jovičić, D. Stanković, Lazetić (Živković). Trener: Lazarević

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorstak

    16. april 2015 | 20:50

    To je kad protivnika pobediš njegovim oružijem!

  • Da

    16. april 2015 | 20:16

    Pa ovo je dozvoljeno u fudbalu, sta je tu prevara? Ko im je kriv sto nisu imali mozga da se brzo postave, nego se svadjaju.

  • Boris

    16. april 2015 | 23:17

    Kako smo bili nadmoćni,Zvezdana nam ništa nije mogla.Od te 1997. godine nije sviran ni jedan penal za Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA