Ovako u Partizanu vide rivalstvo sa Zvezdom: Oni su Mekdonalds, a mi francuska kuhinja

Partizanovi uspesi u prethodnoj deceniji direktna su posledica kvalitetnog rada sa igračima koji su po ulasku u seniore pravili razliku u odnosu na konkurenciju. Tako su i stizali trofeji u klub.

  • 11

Ugledni engleski Tajms posvetio je tekst nadaleko čuvenoj fudbalskoj školi Partizana, zvanično drugoj najboljoj u Evropi, posle Ajaksove.

Engleski novinari su za sagovornika odabrali čoveka koji možda nije najzaslužnij, ali je bez sumnje jedan od najzaslužnijih za to što iz crno-bele fabrike talenata svake sezone izađu po dva ili tri vrhunska fudbalera - Dušana Trbojevića, popularnog "čika Trbu".

Ovaj istinski entuzijasta i pravi znalac svoga posla, govorio je o tome kako se radi u Partizanu i zbog čega je crno-bela škola bez premca na ovim prostorima.

- Partizanovi igrači idu na zapad, ne na istok Evrope - apostrofirao je Trbojević podatak da su "Teleoptiku" poslednkih godina bruse talenti spremni da se odmah šalju u najjače lige sveta, do kojih ne idu više zaobilaznim putem, kao nekada.

Mreža Partizanovih skauta je razgranat sistem gde je protok informacija ključna stavka. Trbojević, jasno, ne može sam da jurca za talentima širom Srbije, Crne Gore i regiona. Ono što on ističe kao svoj kvalitet u poslu koji obavlja je provera svake informacije.

Naveo je i jedan zanimljiv primer...

- Moja rođaka, kuvarica u jednoj školi, svojevremeno mi je rekla da obratim pažnju na jednog malog. Rekao sam joj: 'Ti se drži svojih kutlača, ja ću svog teftera. Ali, ona je bila uporna i tako je taj mali završio u našoj školi. Posle toga sam joj rekao: "Kad sledeći put budeš videla nekog takvog - javi mi".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Partizanovi uspesi u prethodnoj deceniji direktna su posledica kvalitetnog rada sa igračima koji su po ulasku u seniore pravili razliku u odnosu na konkurenciju. Tako su i stizali trofeji u klub.

U opisu Partizanovog fudbalskog učilišta Englezi su istakli da je srpski klub u prozvodnji talenata ispred takvih velikana kao što su Barselona, lisabonski Sporting, a daleko je i ispred engleskih klubova. Partizan, piše Tajms, ima dvostruko više proizvedenih igrača nego Mančester junajted koji je bez premca na Ostrvu!

Naravno, pisati o Partizanu, a ne pomenuti rivalitet sa Zvezdom, jednostavno nije moguće. Opisujući večitu sportsku borbu sa komšijama, Trbojević je upotrebio interesantan citat jednog bivšeg funkcionera kluba.

- Jedan od naših direktora svojevremeno je rekao: "Oni (Zvezda) su kao Mekdonalds, oni su za široke mase, a mi smo više nalik francuskoj kuhinji, prefinjeniji".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubajug

    17. april 2015 | 12:47

    Trbo- svaka ti je " ko Njegosu !"

  • TEGELTISTA

    17. april 2015 | 13:32

    Zvezda mu dođe "pomija" a Partizan "meso"

  • Odabrani soj

    17. april 2015 | 13:26

    Kako lepo receno, oni su za siroke mase a mi prefinjeni, samo za izabrane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA