Koliko bi Hemofarm bio jak danas, da njih petorica ne igraju za Zvezdu ili Partizan?

Petorica sadašnjih košarkaša večitih rivala ponikli su u nekadašnjem gigantu - Hemofarmu. Iako ovaj brend više ne postoji, nekadašnji trener vršačkog kluba Željko Lukajić objasnio je koliki je kvalitet bivših igrača i koji od njih ima kvalitet i snagu ozbiljno da utiče na završnu seriju plej-ofa

  • 5

Boban Marjanović, Milan Mačvan, Luka Mitrović, Nikola Milutinov i Nemanja Dangubić, iako igraju u rivalskim klubovima, imaju nešto zajedničko- svaki od njih svojevremeno bio je deo Hemofarmove košarkaške škole.

Ovaj vršački gigant više ne postoji, ali je u njemu značajnu ulogu imao sadašnji trener Igokee Željko Lukajić, koji je predvodio tim sa klupe u dva navrata, a poslednji put od 2010. do 2012. godine, u periodu kada su stasavali ovi mladi igrači.

Foto: Tanjug/Oksana Toškic Foto: Tanjug/Oksana Toškic

- Osim pomenute petorice iz timova Crvene zvezde i Partizana, igrao je i Đorđe Gagić, onda je jasno šta je Hemofarm imao, a šta je izgubio. Ne samo Hemofarm, Vršac, već i cela Srbija i košarkaška Evropa. Ali, to je pitanje za neke druge ljude. Voleo bih da ponovo oživi, jer je klub bio kvalitetan, uvek u vrhu, uspeli smo da izgradimo brend- priseća se Lukajić.

Osvrćući se na crveno i crno-bele, s jedne strane Milutinov i Mačvan, sa druge Marjanović, Mitović i Dangubić. Kako kaže, momke koje je trenirao gleda na poseban način, sa drugačijom emocijom, kao sinove. Opet, ako je pitanje ko bi mogao da odluči susret, popularni Struja se ne dvoumi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Milan Mačvan je igrač za velike utakmice. On bi mogao da presudi i u sledećim duelima. Igra u svim pravcima, i licem i leđima, njegove lopte imaju oči, svestran je, može da igra i pleja, nije kao drugi visoki igrači. On je poseban, ima tu energiju i fizičku i mentalnu, koja u ovim situacijama može da bude prevaga- nedvosmislen je Lukajić:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Luki treba malo više iskustva da bi bio kao Mačvan, treba još utakmica da igra, ali je jasno da je veliki talenat i potencijal. Oduševljavaju me Dangubićeve atletske sposobnosti! Koliko je kreativan i sposoban, samo mora da ima minute da sve to dokaže i pokaže na parketu. Fizičke predispozicije su tu, i retki su oni koji ih imaju kao Nemanja, ali nema slobodu u igri, kao što bi trebalo. Ne mogu da ne pomenem Nikolu Milutinova koji je ozbiljno napredovao. Veliki pritisak će biti na njemu u nastavku serije. Kako god da odigra, bilo bi interesantno videti ga na nekoj drugoj pozicije osim klasične "petice".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Uoči nastavka serije koja se za vikend igra, Lukajić blagu prednost daje domaćinu.

- Derbi sam po sebi nosi neizvesnost. Zvezda ranije nije imala ovakav kvalitet, ali sada su izjednačene snage. Mislim da je u procentima 51:49 zacrno-bele. Ako gledamo igrački, Radonjićev tim je u prednosti jer ima više visokih igrača u rotaciji, ali Partizanova spoljna linija, i psihološka prednost koju imaju posle izjednačenja i domaćinstva im sigurno daje prednost. Često se viđa u košarci da pobedi ekipa koja je mentalno snažnija- zaključuje Željko Lukajić.

(N. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodin Popara

    18. april 2015 | 14:12

    Koliko bi zvezda bila jaka da je vodi Lukajic... ili bilo ko drugi... ili da nemamo trenera uopste...

  • Rade

    18. april 2015 | 14:23

    Koliko bi jak Partizan bio danas,da su svi ostali u klubu,hoče li da počnem nabrajati?

  • Domacin

    18. april 2015 | 19:54

    Najbolji potez kss-a bi bilo ozivljavanje winston juba lige kako god da bi se ona danas zvala ... Zvezda , Partizan , Hemofarm , Radnicki Kragujevac , Borac , Mega , Zdravlje Leskovac i Metalac . 8 klubova , po dva puta svi domacini i gosti , do F4 ... Prstalo bi od basketa na sve strane .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA