POBEDA ZVEZDE NA VRAČARU: Luka Jović ''vozi'' crveno-bele kroz šampionsku trku (VIDEO)

Crveno-beli pobedili Voždovac petim golom Jovića u sezoni - 1:0

  • 14

Šampion slavi Luku Jovića! Zahvaljujući sjajnoj reakciji i golu mladog napadača, fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac na Vračaru rezultatom 1:0 i tako prišli večitom rivalu Partizanu na dva boda, barem na 24 sata.

Od početka utakmice videlo se da su crveno-beli mislima na večitom derbiju koji je na programu naredne nedelje. Osim tog gola Jovića praktično nisu ništa više ni uradili, ali su uspeli da se revanširaju Zmajevima za šokantan remi tokom jesenjeg dela sezone na Marakani (2:2).

Imala je Zvezda naspram sebe protivnika koji se grčevito bori za opstanak, protivnika koji je uspeo da uzme bod Partizanu u Humskoj, protivnika koji na klupi ima Bratislava Živkovića, čoveka koji u dušu poznaje crveno-bele fudbalere, ali najveći problem za Lalatovićeve izabranike bio je očajan teren na Vračaru.

Podloga na kojoj je praktično nemoguće primiriti loptu koj bezbroj puta odskoči dok ne dođe do krajnje stanice. Zvezdi na ruku nije išla ni tradicija pošto su često znali da se okliznu na Vračaru. Još od rivaliteta sa Obilićem, preko Rada, a ne treba zaboraviti ni prošlogodišnji poraz od današenjeg protivnika.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prvu pravu priliku na meču imao je upravo jedini strelac Jović u 10. minutu kada je sa pet petara pokušao da asistira, umesto da šutira. Usledio je potom najdosadniji period igre koji je prekinut tek u 39. minutu. lazović je oboren na ivici šesnaesterca, a Anđelković je pogodio prečku.

Još na početku drugog dela videlo se da Zvezda želi gol što pre. Nekoliko odličnih šansi prethodilo je golu Jovića. Pogotovo ona Orlandića iz 53. minuta. Centrirao je Anđelković, glavom sa peterca je tukao Orlandić, a čuvar mreže Voždovca je čistim refleksom odbranio već viđeni gol.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zvezdina ofanziva je urodila plodom u 57. minutu. Posle jednog odbitka Pavićević je preko glave vratio loptu u šesnaesterac, a nju je na grudi maestralno dočekao Jović i rutinski poslao u mrežu. Bio je to peti pogodak mladog napadača ovog proleća, treći na poslednja dva meča, što i te kako može da raduje Delije pred derbi sa Partizanom.

Tek tada se Voždovac probudio i imao je dve solidne šanse koje je Rajković uspeo da ukroti. Lalatović može da bude zadovoljan i što se Mihailo Ristić vratio na teren pred važan meč sa komšijama, a pored njega šansu u drugom poluvremenu dobili su još i Bosančić i Grujić.

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 0:1

(Jović 57)

VOŽDOVAC: Supić, Stojković, Radivojević, D. Pavlović, Ivković, M.Pavlović, Karaklajić (Jokić 12), Petrović, Sinđić, Odita, Adamović.

C: ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Anđelković, Pavićević, Jovanović, Kovačević, Stojanović (Bosančić 70), Lazović (Grujić 78), Katai, Jović (Ristić 73), Orlandić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA