Borković ogorčen zbog automobila: Ne znam šta ću dalje!

Najbolji srpski automobilista će startovati sa 10. pozicije na trci u Maroku, ali je veoma besan zbog toliko kvarova na automobilu

  • 1

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće sa 10. pozicije na trci u Maroku u okviru WTCC šampionata.

Vozač NIS Petrol Protim Rejsinga je u svojoj Hondi ostvario 14. vreme u kvalifikacijama na stazi "Mulaj el Hasan" u Marakešu, ali će na prvoj trci startovati sa 10. pozicije zbog kazni koje su pojedinim vozačima izrečene nakon prve runde u Argentini i menjanja motora.

Borković je u novu sezonu ušao sa dogovorom da mu automobil bude isti kao i fabrički, ali još od Argentine dobija znatno lošiji u odnosu na ostale vozače Honde.

Foto: Promo Foto: Promo

S obzirom da ne vozi za fabrički tim, može da bude prezadovoljan ostvarenim vremenom, ali pitanje je kako će sa ovakvim poteškoćama nastaviti sezonu.

- Iako se teško nosim sa gubitkom oca, ipak sam odlučio da doputujem u Marakeš, međutim potpuno sam ogorčen svim ovim što se dešava sa mojim automobilom. Dogovori nisu ispoštovani, a ja sam u neravnopravnoj poziciji u odnosu na ostale. Problem sa sedištem nije rešen, a pored toga nanizalo se još mnogo drugih problema na automobilu. Prošle godine sam debitovao na ovoj stazi i bio četvrti i nije moguće da sam zaboravio da vozim. Automobil je prespor i ozbiljno razmišljam šta ću dalje - rekao je Borković posle kvalifikacija.

Prva trka počinje u nedelju od 17 i 15 minuta, dok je druga na programu od 18.30.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nebojsa

    19. april 2015 | 21:39

    On nije najbolji srpski automobilista vec je to Milos Pavlovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA