Mirko Petrović je novi predsednik Teniskog saveza Srbije!

Kao što se i očekivalo, na izbornoj skupštini jednoglasno je za predsednika TSS-a izabran generalni direktor kompanije "Dunav osiguranje", koji je takođe i rpedsednik Upravnog odbora saveza

  • 0

Teniski savez Srbije ima novog predsednika i rukovodstvo. Kao što je bilo i najavljivano prethodnih meseci, sada je na izbornoj skupštini održanoj u ponedeljak i potvrđeno. Novi predsednik TSS-a je Mirko Petrović, generalni direktor kompanije "Dunav osiguranje", a na toj poziciji je zamenio Vuka Jeremića.

Na skupštini je bilo prisutno 590 glasača od ukupno 867 iz 107 teniskih klubova, a Petrović je izabran jednoglasno koji istog trenutka postao i predsednik Upravnog odbora.

- Hvala vam na ukazanom poverenju i nadam se da ga neću izneveriti. Posle razgovora koje sam obavio sa velikim brojem klubova i funkcionerima, a posebno podrške koju sam dobio od Novaka Đokovića, prihvatio sam da se kandidujem i da iznesem svoj program i sugestije. Imam nekoliko osnovnih ciljeva - rekao je u svom prvom obraćanju kao predsednik TSS-a, Petrović, i onda naveo ciljeve koje želi da se ostvare.

Foto: MN Press/Aleksandar Koković Foto: MN Press/Aleksandar Koković

- Prvo želim popularizaciju tenisa, a zatim i razvoj infrastrukture, dok je treći razvoj juniorskog programa koji već postoji, ali je moj zadatak da se podigne na viši nivo rada svih odbora i da se ojača teniska baza - rekao je prvi čovek srpskog tenisa, koji se obratio i bivšem predsedniku Vuku Jeremiću i bivšem predsedniku UO Toplici Spasojeviću da su i dalje deo "teniske kuće".

Petroviće je zatim izložio ono što smatra u ovom trenutku najvećim problemom "belog sporta" u Srbiji, a to je da je primećeno opadanje broja dece koja treniraju tenis.

- Tendencije koje postoje su zabrinjavajuće, jer imamo manji broj igrača u klubovima i manje dece. Zato moramo nešto preduzeti, a tu pre svega mislim na povećanje nivoa znanja trenera i razvojnih programa. Moramo se vratiti na to da je bitniji prvi u gradu, a ne prvi u svetu. Učinićemo sve da tenis bude zabavan za decu, a jeftiniji za roditelje - kazao je Petrović koji je potvrdio da će i Marijan Vajda, Đokovićev trener učestvovati u radu Saveza.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Pričali smo sa Novakom i Vajda će pružiti podršku, učestvovaće u radu i pomoći u selektiranju dece i trenera. Naravno tu su i naši stručnjaci poput selektora Bogdana Obradovića.

Pored Petrovića koji je izabran za predsednika TSS, na mestu predsednika Skupštine biće glavni čovek TS Vojvodine Milan Jerinkić, a ima i promena u Upravnom odboru, čiji su novi članovi postali: Goran Đoković, Danilo Pantović, Milan Vučković, Miloš Dedić, Bane Avramović, Milan Slavković, Kiril Kravčenko, Dragan Lazarević, Vlada Milovanović, Milan Tabašević, Aleksandar Obradović, Dragan Živaljević, tako da UO sada ima 18 članova dok je jedno mesto upražnjeno.

Takođe, formiran je i Nadzorni odbor na čijem je čelu Zoran Milivojević.

Inače, Teniski savez Srbije je prihodovao od meča Dejvis kupa protiv Hrvatske u Kraljevu oko pet miliona dinara, dok je između 500.000 i milion prihod od duela u FED kupu između naših devojaka i Paragvajki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA