Nehumani Bajern demolirao Porto za 26 minuta, uz rekord Milera! PSŽ će dugo sanjati Nejmara i Barsu (FOTO)

Bavarci obezbedili plasman u polufinale pobedom nad Portom rezultatom 6:1 čime su anulirali prošlonedeljni poraz od 3:1 * Barsa rutinski savladala Svece rezultatom 2:0, uz 1.000-ti gol u evrokupovima

  • 4

Protiv Rome u grupnoj fazi postigli su sedam golova, protiv šahtjora u osmini finala su brojali do isto toliko, činilo se da će Portu dati 10 u četvrtfinalu, ali je fudbalerima Bajerna iz Minhena i šest bilo dovoljno da se plasiraju u polufinale Lige šampiona - 6:1 (5:0).

Izabranici Pepa Gvardiole su nakon poraza u prvom meču (3:1) stavljeni na stub srama, jer je Porto stvarno održao čas fudbala Bavarcima. Nemački šampion im je to naplatio s kamatom pošto je za 26 minuta postigao pet golova i rešio pitanje putnika među četiri najbolja tima.

Ovo je treći put da je Bajern dao pet golova za poluvreme u Ligi šampiona. Jednom su to učinili Lilu, zatim pomenuti meč sa Romom i sada Porto. Pored njih, pet golova za poluvreme su dali još Monako i Šahtjor.

Slobodno možemo reći da je junak Bajernovog plasmana u polufinale Tijago Alkantara. Španac je bio strelac gola nade u Portu, a na Alijanc Areni je u pravo vreme načeo protivnika u 14. minutu. Posle toga se dosta lakše disalo, pogotovo posle gola Boatenga u 22. minutu nakon kojeg je Bajern jednom nogom bio u finalu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pet minuta kasnije Levandovski je kaznio propust odbrane Porta, da bi zatim usledilo Bajernovo ubijanje ''onoga što je već bilo mrtvo''. Milerov gol kojim je postao najbolji nemački strelac u LŠ i novi pogodak Levandovskog.

I Tomas Miler u istoriji, a tek mu je 25. godina! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sve dobro urađeno u prvih 45 minuta moglo je da košta Bavarce da je Džekson Martinez u 77. minutu bio precizan sa 15 metara. Samo par minuta ranije napadač gostiju, koji je već viđen u Junajtedu na leto, postigao je počasan pogodak, a da je bio precizan i dva minuta kasnije Porto bi bio na gol od polufinala.

Nije uspeo, a portugalski tim kažnjen je u 88. minutu. Fenomenalan pogodak Alonsa iz slobodnjaka koji je skrivio Markano i pritom dobio crveni karton. Vredi pomenuti da je Bajern sve ovo uradio bez povređenih Riberija i Robena, dok je Švajnštajger bio na klupi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nakon pobede od 3:1 na Parku Prinčeva bilo je prosto nemoguće očekivati da Barselona neće sačuvati prednost protiv PSŽ-a, a Katalonci su slavili i u revanšu rezultatom 2:0. Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Nejmar koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriju Barse kao čovek koji je dao 1.000-ti gol u evrokupovima za ovaj tim.

Nejmar je najpre pogodio u 13. minutu, nakon fenomenalne asistencije Inijeste. Španac je prevario šestoricu fudbalera PSŽ-a, a Brazilcu nije bilo teško da matira Sirigua. Dvadesetak minuta kasnije usledio je pomenuti ulazak u istoriju i Nejmarov šesti gol u LŠ ove sezone.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Takođe, Brazilcu je ovo bio pet gol PSŽ-u čime je postao fudbaler koji je Svecima dao najviše golova. PSŽ je imao samo jednu pravu priliku u drugom poluvrmeenu, kada je šutirao Ibrahimović.

Međutim, Ibra i na sedmom meču nije uspeo da slavi protiv Barse. Ima tri remija i četiri poraza.

Ovim golom Nejmar je ušao u istoriju Barselone (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

BARSELONA - PSŽ 2:0

(Nejmar 13, 34)

BARSELONA: ter Štegen, Alveš, Pike, Maskerano, Alba, Buskets (Roberto 55), Inijesta (Ćavi 46), Rakitić, Mesi, Nejmar, Suarez (Pedro 74).

PSŽ: Sirigu, Van der Vil, Markinjos, Luiz, Maksvel, Verati, Kabaj (Mura 66), Matuidi, Pastore, Kavani, Ibrahimović.

BAJERN MINHEN - PORTO 6:1

(Alkantara 14, Boateng 22, Levandovski 27, 40, Miler 36, Alonso 88  -Martinez 75)

BAJERN: Nojer, Rafinja (Rode 72), Boateng, Badštuber, Lam, Bernat, Ć. Alonso, Alkantara, Gece, Levandovski, Miler.

PORTO: Fabioano, Maikon, Martins Indi, Markano, Rejes (Rikardo 33), Kasemiro, Braimi (Evandro 67), Herera, Tores, Kvarežma (Neves 46), Martinez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gabrijel

    21. april 2015 | 22:28

    Znase ko vozi traktor a ko otvara kapiju.

  • Jugoplastika

    21. april 2015 | 21:36

    Ma ja sam rek'o da je Bajern masina još i ne igraju u naj jačem sastavu zbog povreda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA