Dudin Efes trojkom u poslednjoj sekundi sačuvao nadu, Olimpijakos blizu fajnal - fora! (VIDEO)

Turski tim je primio trojku 8 sekundi pre kraja, ali je Džening ubacio trojku za pobedu sekund pre isteka vremena i tako smanjio rezultat u seriji sa Realom na 2:1 * Crveno-beli iz Pireja su iskoristili prednost domaćeg terena u trećem meču četvrtfinalne serije sa Barselonom i poveli 2:1 u pobedama

  • 1

Kakva utakmica u Istanbulu i kakvo slavlje za navijače Anadolu Efesa, jer su njihovi košarkaši u poslednjoj sekundi sačuvali opstanak u četvrtfinalnoj seriji protiv Reala, trojkom Meta Dženinga za 75:72 i smanjenje na 2:1 u pobedama. Košarkaši Olimpijakosa savladali su u Pireju Barselonu sa 73:71 i poveli sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Navijači turske ekipe su sigurno poreživeli neki manji infarkt posle ovakve završnice koju su gledali, bilo uživo, bilo putem malih ekrana. Četa Dušana Ivkovića se hrabro suprotstavila vicešampionu Evrope, domaćinu fajnal-fora i najvećem favoritu za osvajanje Evrolige, pa je zato nagrađena trojumfom.

Imali su 10 sekundi pre kraja prednost od tri poena koju im je doneo Osman sa linije za slobodna bacanja, međutim, onda je usledila šokantna završnica, jer su primili trojku od Džejsija Kerola i bilo je nerešeno 72:72, ali je onda svu odgovornost preuzeo Džening i šutirao u poslednjoj sekundi, a lopta je prošla kroz obruč za veliko slavlje.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je upravo strelac pobedničkog koša Džening sa 21 poenom, a odličan je bio i Krstić sa 17 koševa i sedam skokova. Međutim, trebalo bi istaći i fenomenačnu partiju Darija Šarića koji je uhvatio neverovatnih 15 lopti u duelima sa visokim igračima Reala. Kod poraženih je Rodrigez ubacio 17, a Ljulj 15 poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Olimpijakosu sada nedostaje jedna pobeda da izbori plasman na fajnal-for u Madridu, a novu priliku imaće u četvrtak, takođe pred svojim navijačima.

Domaćin je vodio tokom većeg dela meča, a do važnog trijumfa došao je u uzbudljivoj završnici poenima Jorgosa Printezisa sa linije slobodnih bacanja u poslednjih šest sekundi.

Najefikasniji u pobedničkim timu bio je Printezis sa 19 poena, 15 je ubacio Vasilis Spanulis, dok su u Barseloni dvocifren učinak imali Huan Karlos Navaro 14, Tomaš Satoranski 12 i Džastin Doelman i Maćej Lampe, koji su meč završili sa po 10 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola delije

    21. april 2015 | 23:17

    Aahah bravo gledao sam...a kao da sam gledao NBA :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA