Evroliga kaznila Panatinaikos sa 150.000 evra!

Prvi čovek grčkog kluba upao je u sudijsku svlačionicu posle utakmice sa CSKA i pretio batinama

  • 1

Evroliga nije imala milosti prema grčkom Panatinaikosu, koga je po kratkom postupku kaznila sa čak 150.000 evra, delom zbog nesportskog ponašanja navijača, ali najviše zbog incidenta koji je izazvao prvi čovek kluba Dimitrisa Janakoplosa, kada je upao u sudijsku svlačionicu posle trećeg meča četvrtfinalne serije plej-ofa protiv CSKA.

Iako su "zeleni" dobili taj meč i time zadržali šanse za plasman na fajnal-for, jer su smanjili prednost Rusa na 2:1, Janakopulos je očigledno bio iznerviran nekim sudijskim odlukama, pa je odman posle utakmice ušao u svlačionicu u kojoj su se nalazili arbitri.

U zvaničnom zapisniku se navodi da je predsednik atinskog kluba verbalno pretio sudijama i njihovim porodicama, i da je želeo fizički da se obračunava. 

Nezavisno disciplinsko telo Evrolige je izreklo veliku novčanu kaznu za PAO zbog toga što Janakoplosu to nije bio prvi put da takvim i sličnim ponašanjem narušava ugled takmičenja.

U kaznu su uključeni i prestupi navijača, pa će klub morati da plati 10.000 evra kazne zbog paljenja baklji, 12.000 evra za lasere i 8.000 evra zvog ubacivanja tvrdih predmeta u teren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA