Realu 40 udaraca trebalo da sruši Atletiko u 87. minutu! Juve u polufinalu posle 12 godina (FOTO) (VIDEO)

Meksikanac Ćićarito iskoristio asistenciju Ronalda i odveo kraljevski klub u polufinale * Kneževi igrali bolji fudbal od Juventusa, ali nisu uspeli da daju gol

  • 11
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prošle sezone Atletiko je izgubio titulu evropskog prvaka od Reala u produžecima, ove je bio veoma blizu da sa 10 igrača obezbedi iste na Santjago Bernabeu, ali se Ronaldu i Ćićaritu nije igralo dodatnih 30 minuta. Asistencijom prvog i golom drugo, Kraljevski klub je obezbedio novo polufinale Lige šampiona - 1:0 (0:0).

Osam mečeva bilo je potrebno Realu, nakon tog u Lisabonu, da savlada gradskog rivala koji je do večeras imao pelcer za izabranike Karla Anćelotija. Golman Jorgandžija Oblak branio je nemoguće. Kako u prvom, tako i u drugom meču. Ali, nije mogao ništa u pomenutom 87. minutu kada je Ćićarito sa pet metara ubacio loptu u mrežu.

Neverovatnih 40 udaraca Madriđani su uputili ka golu Atletika u dva meča, a samo ovaj jedna je završio iza leđa slovenačkog golmana koji je spasio svoj tim na kraju prvog poluvremena. Prvu pravu priliku za Real imao je Ronaldo. Kako su završili prvo, tako su počeli drugo poluvreme. Neverovatnu šansu imao je Ćićarito koji je traljavo šutirao pored leve stative. Bio je Meksikanac sam na pet metara. Doduše, iskosa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nije domaćina stigla kazna, a nije ni imala od koga jer su napadači Atletika bili indisponirani. Od 75. minuta su igrali i sa igračem manje pošto je Arda Turan dobio drugi žuti karton i već tada je bilo pitanje vremena kada će Real slomiti Jorgandžije.

- Sve do isključenja Turana imali smo onakvu igru kakvu smo želeli da imamo - jasan je bio Simeone.

Neverovatno je da ih je dotukao igrač koji je krajem avgusta u dresu Junajteda očajno odigrao protiv MK Donsa, nije mogao da da gol četvrtoligašu, a sada je pogodio za polufinale LŠ - prvim golom za Real u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

Možda su fudbaleri Monaka proglašeni kao totalni autsajderi četvrtfinala Lige šampiona, govorili su im da će ih Juventus pregaziti i da im je jedan stepenik gore apsolutni limit, ali je francuski klub igrao bolji fudbal u 180 minuta borbe sa šampionom Italije. Ipak, Kneževi neće ići dalje nakon 0:0 kod kuće, jer nisu uspeli da stignu 1:0 iz Torina.

Ispostavilo se da im je presudio sporni penal u Italiji i Vidalov gol na isteku sata igre, ali i čudne sudijske odluke na domaćem terenu. Tu pre svega mislimo na sramotan potez Kjelinija i situacija u kojoj su dvojica defanzivaca Juventusa oborili Kondogbiu.

Igrao se 3. minut kada se Kjelini okliznuo kao poslednji igrač odbrane. Bernardo Silva je pokupio loptu i krenuo kao Bufonu, ali je defanzivac Juventusa sa zemlje uhvatio loptu rukom i izbacio je u aut. Skočili su svi sa klupe Monaka, igrači su potrčali ka sudiji koji je pokazao samo žuti karton.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Arbitar Kolum iz Škotske tada je oprostio Kjeliniju rukomentni potez, ali je start defanzivaca Juventusa mogao da ''okreči''. Kjelini i Vidal su udruženim snagama zaustavili Kondogbiju, što je Kolum okarakterisao kao regularno.

Osim tog gola u Torinu Juventus ništa nije uradio na dva meča sa Kneževima. Pogotovo je bio inferioran u Francuskoj gde je na isteku sata igre imao samo jedan šut ka golu Subašića. S druge strane, Monako je uputio 11 ka Bufonu čija najveća pretnja u drugom delu je bio Dmitar Berbatov. Ipak, bitku veterana je dobio Italijan tako da je njegov tim među četiri najbolja u Evropi. Prvi put posle 12 godina.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

MONAKO - JUVENTUS 0:0

MONAKO: Subašić, Fabinjo, Kurzava, Abdenur, Ragi, Mutinjo, Silva, Kondogbia, Tulalan (Berbatov 46), Fereira-Karasko, Martial (Germain 75).

JUVENTUS: Bufon, Kjelini, Barzalji, Bonući, Lihtštajner, Evra, Markizio, Pirlo, Vidal (Pereira 77), Morata (Ljorente 69), Tevez.

REAL MADRID - ATLETIKO MADRID 1:0

(Ćićarito 87)

REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Pepe, Varan, Koentrao (Arbeola 90 +), Ramos, Kros, Rodrigez, Isko (Iljaramendi 90+3), Ronaldo, Ćićarito (Hese 90+2).

ATLETIKO MADRID: Oblak, Godin, Gamez, Huanfran, Miranda, Tijago (Himenez), Koke, Grizman (Garsija 65), Turan, Niguez (Gabi 46), Mandžukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anTihrist

    22. april 2015 | 23:02

    Bravo Real!

  • Gabrijel

    22. april 2015 | 22:41

    Iako je Atletiko Madrid izgubio ostavio je SRCE na terenu.

  • kiklop

    22. april 2015 | 23:40

    real los, prosvercovali se u polufinale. sudija nepravedno iskljucio turana.nista novo. foliranti odvratni sa kristianom na celu. pocepace ih bayern jedva cekam utakmicu. ove godine nema trofeja garant.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA