Pero Antić dominantno zakucavao i vodio Atlantu do pobede, San Antonio brejknuo Kliperse (VIDEO)

Branilac trofeja u NBA ligi napravio je brejk u Los Anđelesu *Bivši krilni centar Crvene zvezde dao značajan doprinos u pobedi Atlante nad Bruklinom

  • 0

U večeri između srede i četvrtka odigrane su 3 utakmice u NBA ligiDve pobede ostvarili su domaćini, dok je jedini brejk viđen u Los Anđelesu, gde je ekipa San Antonija pobedila Kliperse.

Atlanta je teže nego što se očekivalo pobedila Bruklin (96:91) i došla do 2:0 u seriji. Do istog rezultata došao je i Memfis, koji je ubedljivo savladao Portland na svom parketu sa 97:82. Branilac prstena San Antonio posle produžetka je napravio brejk i došao do izjednačenja u seriji 1:1.

U pobedi Atlante nad Bruklinom učestvovao je i bivši košarkaš Crvene zvezde Pero Antić, koji je za 13 minuta na parketu postigao 8 poena. Posebno se istakao autoritativnim zakucavanjem prilikom jedne dobre akcije, kada ga Plamli nije zaustavio ni faulom. Ono što njegov učinak čini još upečatljivijim jeste podatak da je svih osam poena postigao u poslednjih 4 minuta i 39 sekundi, kada je u neizvesnom finišu doneo svojoj ekipi pobedu. 

U redovima Atlante najefikasniji je bio Milsap sa 19 poena, dok se u redovima Bruklina istakao Džek sa 23.

Memfis je bio ubedljiv protiv Portlanda i poveo je sa 2:0 u seriji. Grizlisi su imali odlično šutersko veče a sa linije za tri poena, pošto su pogađali u procentu od 50 odsto. Najefikasniji u redovima Memfisa bili su Konli i Li sa 18 poena, dok je u Treilblejzersima najbolji pojedinac bio Lamarkus Oldridž sa 24 poena i 14 skokova.

Branilac trofeja San Antonio, došao je do brejka u Los Anđelesu protiv Klipersa posle produžetka. Tim Grega Popovića do trijumfa je vodio veteran Tim Dankan, koji je postigao 28 poena, dok je 23 dodao prošlogodišnji MVP finala Kavai Lenard. U Klipersima je najistaknutiji pojedinac bio Blejk Grifin sa 29 poena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dankan i Lenard su postigli verovatno i najbitnije poene za pobedu upravo u produžetku kada su Sparsi pri rezultatu 101:101 počeli da se odlepljuju, da bi na kraju došli do nedostižne prednosti u poslednjem minutu produžetka.

Rezultati

Atlanta - Bruklin 96:91

Memfis - Portlant 97:82

Los Anđeles Klipers - San Antonio 107:111 (posle produžetaka)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA