Zvezdina ubojita "devetka" zna šta će na derbiju biti za "desetku"!

Svojevremeno najbolji strelac Evrope sada redovno prati igre svog bivšeg kluba i smatra da je od "večitog derbija" ostalo samo ime i navijači

  • 4

Sa setom se navijači Crvene zvezde sećaju vremena kada je Darko Pančev nosio dres crveno-belih i kako su tada uoči večitog derbija mirno spavali, a jednina dileme im je bila koliko će ubojiti napadač dati golova starom rivalu Partizanu. Ipak, to vreme je davno prošlo, a mnogo toga se u ovdašnjem fudbalu promenilo, čega je svesna i nekada "zlatna kopačka Evrope".

- Jedan italijanski novinar je rekao za milanski derbi da je bio "derbi siromašnih", jer niti Milan, niti Inter imaju novca ili kvaliteta, a takav je, nažalost, postao i srpski derbi. Nema tu šta mnogo da se vidi, nema asova. Zvezda se muča sa Voždovcem, ne može da bude konkurentna ni u Srbiji, a kako onda očekivati nešto u Evropi. Ostali su jedino navijači za desetku, jer i dalje imaju strpljenja i podržavaju svoj tim - ispričao je Pančev za "Novosti".

Bivši makedonski as veruje u pobedu svog tima, kao što i zna da će atmosfera koju će prirediti "Delije" biti fantastična.

- Derbi je posebna utakmica, ali Zvezda je uvek favorit na Marakani. Očekujem pobedu, jer će se tako održati neizvesnost u borbi za titulu, u suprotnom, Partizan će biti na pola putu od titule. Znam samo da će atmosfera biti za "desetku" i nadam se pobedi mog tima - rekao je Pančev, nekadašnji ubojiti strelac, koji s pažnjom prati igre naslednika njegove "devetke" Luke Jovića.

Foto: RTS Foto: RTS

- Ima Luka taj osećaj za gol. Ona dva protiv Borca ikada je isfintirao štopera i sada ovaj protiv Voždovca bili su u mom stilu. Ali ne bi trebalo da mu se zamera na promašajima, kao što je onaj u prošlom večitom derbiju. Mlad je, bitno je da ulazi u šanse i sa godinama će biti pravi. Ne dobija on ni pravih lopti dovoljno, a meni su u moje vreme stizale sa svih strana - zaključio je Pančev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA