SKANDAL: Srpski olimpijac morao da plati ulaz na bazen da bi trenirao!

Veliku neprijatnost je doživeo srpski plivač Čaba SIlađi, koji je pre dve nedelje obezbedio učešće na OI 2016. godine, a sada je morao da plati kartu da bi trenirao u Nacionalnom trening centru

  • 4

Velika sramota i skandal se dogodio u utorak na bazenima u Košutnjaku, kada je srpski plivač Čaba Silađi, jedan od prvih naših sportista koji je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, morao da plati kartu kako bi mogao da trenira u terminu za građanstvo.

Očigledno je da pregršt medalja koje je doneo našoj zemlji i učešća na najvećim svetskim takmičenjima nisu bili dovoljni za to da mu se omogući ulaz na bazene Republičkog zavoda za sport.

Veliki je to propust svih insitucija koga bi trebalo da se stide, počev od Republičkog zavoda za sport, preko Plivačkog saveza, pa sve do Ministarstva sporta i omladine, jer kako drukčije objasniti da neko ko je ambasador svoje zemlje u najboljem mogućem svetlu mora da plati 250 dinara da bi mogao da trenira.

Ipak, do izvinjenja, iako možda kasno, je ipak došlo. To je potvrdio i mladi plivač za "Informer" koji je rekao da ga je pozvao direktor Republičkog zavoda za sport, Goran Bojović i izvinio mu se, a pozvao ga je i da preuzme VIP kartu koja je u međuvremenu napravljena za njega.

Foto: OKS Foto: OKS

- Kartu sam platio u utorak, ali već u sredu me je zvao direktor i izvinio mi se. Rekao je da nije znao šta se desilo i da se takve stvari više neće ponavljati i da su mi spremili posebnu ulaznicu. Loše sam se osećao kada mi se to dogodilo, ali poštujem što su priznali grešku i ne želim da dižem prašinu. Nažalost ovim je ispravljena samo jedna nepravda, ali se sistemski ništa ne menja - rekao je Silađi.

Sve je od ovoga potvrdio i direktor Goran Bojović koji je rekao da je spreman ako treba da iz svog džepa plaća termine za trening Silađiju, ali da to što se dogodilo nema veze sa Nacionalnim trening centrom.

- Nije morao da plati tu ulaznicu, ali su ga tako valjda savetovali iz njegovog kluba. Pozvao sam ga i rekao mu da je zadužio Srbiju i da će uvek moći da trenira kod nas, pa makar i ja sam plaćao njegove termine. On i ostali plivači moraju da imaju tretman kao VIP gosti,  a da se osećaju kao domaćini. Mi imamo odličan odnos sa Plivačkim savezom i neću da ulazim u probleme koje oni imaju, ali to nema veze sa nacionalnim trening centro - kazao je Bojović za "Informer".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    23. april 2015 | 12:31

    Како му ту ВИП карту нису пре обезбедили, него кад срамота изађе на видело. Значи кад се кикс деси, онда извињење и остало. Касно и срамота да буде све те 'такозване' институције.

  • Vukasin

    23. april 2015 | 11:50

    Dobro je stos u mu se izvinili, ali opet nisu smeli da naprave takvu gresku. Caba, Velja, pa i Cavic pre su zasluzili svojim medaljama da uvek imaju slobodan ulaz.

  • Dejan B.

    23. april 2015 | 12:17

    Bruka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA