LIGA ŠAMPIONA: Barselona čeka Bajern, Real na Juventus!

Biće to pravo fudbalsko uživanje, jer ćemo gledati čak dve reprize polufinala iz prethodnih godina. Katalonci i Bavarci su se međusobno borili za mesto u finalu 2013. godine, dok su "stara dama" i "kraljevski klub" svoje snage odmerili 2003. godine

  • 16

Gledaćemo prave fudbalske spektakle u polufinalu Lige šampiona! Prvi polufinalni par su Barselona - Bajern Minhen, dok će se u drugom polufinalu sastati Real iz Madrida i Juventus.

Vrlo zanimljivo će biti u polufinalnim duelima najelitnijeg evropskog takmičenja, jer ćemo potpuno uživati u sve četiri predstave koje će nam pružiti ovi timovi.

Reprizu polufinala iz 2013. godine gledaćemo u duelima katalonskog i bavarskog kluba. Tada su Nemci prosto razbili Barselonu koja nije uspela da im da gol u dve utakmice, a primila ih je čak sedam. Kasnije je ekipa iz Minhena i osvojila titulu prvaka Evrope protiv Borusije u finalu na Vembliju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovaj duel će biti zanimljiv zato što na klupi šampiona Nemačke sedi čovek koji je obeležio novu eru Barselone i doneo joj čak dve titule evropskog prvaka - Pep Gvardiola koji pokušava sada istu stvar i sa Bajernom.

Ovo će takođe biti i meč dve ekipe koje u ovom trenutku igraju možda i najatrakativniji fudbal u Evropi, što su pokazali u svojim četvrtfinalnim duelima protiv Porta, odnosno, PSŽ-a.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prva utakmica igra se na "Alijanc areni", dok je revanš sedam dana kasnije na "Kamp Nou".

Kada je u pitanju drugi par i tu ima zanimljovst u vezi sa trenerom, jer je Karlo Anćeloti, sadašnji šef struke aktuelnog prvaka Evrope, godinama sedeo na klupi Juventusa i doneo mu sve najvažnije uspehe u novijoj istoriji, kao što je i poslednje finale ovog takmičenja 2003. godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Takođe, te godine kada su se poslednji put našli u borbi za trofej, protivnik "stare dame" u polufinalu takođe je bio "kraljevski klub". U prvom susretu u Madridu je tada bilo 2:1 za Real, dok je u revanšu torinski tim trijumfovao 3:1. Kasnije su na penale poraženi od Milana u borbi za "ušati pehar" na "Old Trafordu".

Prve utakmice igraće se 5 i 6. maja, dok su revanši na programu 12 i 13. maja.

Finale je na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu 6. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA