Bolt o najvećem rivalu: Trebalo je doživotno da ga kazne!

To je nešto najgluplje što sam čuo. Poruka bi trebalo da glasi: Ako varaš, onda zaslužuješ da budeš izbačen iz sporta, smatra najbrži čovek planete

  • 1

Najbrži čovek na planeti Jusein Bolt razočaran je što njegov najveći rival Tajson Gej nije doživotno suspendovan zbog korišćenja dopinga.

Američki sprinter je 2013. godine kažnjen sa dve godine zabrane učešća na svim takmičenjima, ali mu je kazna prepolovljena jer je "sarađivao sa američkom antidoping agencijom".

- To je nešto najgluplje što sam čuo. Poruka bi trebalo da glasi: Ako varaš, onda zaslužuješ da budeš izbačen iz sporta - smatra Bolt.

Gej se vratio na stazu u junu 2014. godine i u proteklih godinu dana čak je i beležio bolje rezultate od Bolta. Zato ima onih koji misle da Jamajčanin pored Geja više neće biti toliko dominantan.

- Nisam zabrinut zbog toga što bi mogao da me pobedi, jer ga mnogo poštujem. Ali ne radujem se što ću se ponovo takmičiti protiv njega. Ovde se radi o tome da roditelj mora da kazni svoje dete koje je uradilo nešto loše i izneverilo ih. Morate poslati jasnu poruku atletičarima, uplašiti ih, naterati ih da se zamisle kakve posledice bi mogli da snose zbog takvih radnji. Ako se lako izvuku sa tim, onda će i ostali manje brinuti zbog kazni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Korupcija

    25. april 2015 | 12:17

    Da nije Amer dobio bi bar 5 godina bez mogucnosti da mu se smanji kazna... Ne smeju oni njega da kazne toliko, to bi mu upropastilo karijeru i sto je najbitnije ne bi se isplatilo amerima koji su ulagali u njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA