Debakl "đavola" u Liverpulu: Everton razbio Mančester junajted!

Ekipa Luja Van gala pretrpela drugi uzastopni poraz posle jedne od najlošijih partija u dosadašnjem delu sezone

  • 1

Everton je odigrao najbolju utakmicu ove sezone, Mančester junajted jednu od najgorih, pa krajnji rezultat sasvim odgovara takvom odnosu snaga na "Gudisonu" u okviru 34. kola Premijer lige  - 3:0.

Ekipa Luja Van Gala, koja je u Liverpulu delovala potpuno razbijeno, pretrpela je drugi uzastopni poraz, a Everton je nastavio da beleži odlične rezultate u poslednje vreme, onakve kakve su navijači i navikli od "karamela" prethodnih nekoliko sezona.

De Hea tvrdi da ostaje u Junajtedu, a odbio 15 miliona evra za produženje ugovora!

Za petu pobedu tima Roberta Martineza u pretihodnih šest kola (upisali su i jedan remi), najsazlužniji su bili, pored očajne odbrane Junajteda, stelci Mekkarti, Stouns i Miralas.

Prvi je, već u petom minutu, De Heu savladao Mekkarti, koji je bušnu odbranu gostiju probio sa lakoćom ne nailazeći na otpor nonšalantnih igrača Junajteda. Posle toga mu je samo preostao lakši deo posla - da pobedi španskog golmana u situaciji "jedan na jedan".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

I drugi gol Evertona bio je više rezultat lošeg pozicioniranja defanzivaca "đavola" nego proizvod dobre akcije domaćeg tima. Istina, Stouns je zaista spretno reagovao na ubačenu loptu iz kornera i glavom je usmerio u mrežu van domašaja De Hee.

Vrhunac poražavajućeg izdanja gostiju bio je treći pogodak Evertona, kome je prethodila neuspela ofsajd zamka naivnih igrača Mančestera. Miralas je iskoristio kiks defanzivaca, izašao sam pred De Heu i rutinski ga savladao, postigavši svoj sedmi gol ove sezone.

Everton je na dobrom putu da ovu sezonu završi u gornjem delu tabele, a Junajtedu ostaje nada da će zadržati četvrtu poziciju i plasirati se u kvalifikacije za Ligu šampiona, mada mu ni više pozicije na kojima su trenutno Siti i Arsenal, nisu daleko i realno su dostižne.

Premijer liga, 34. kolo

Everton - Mančester junajted 3:0

(Mekkarti 5, Stouns 35, Miralas 74)

Arsenal - Čelsi 17

Subota

Sautempton - Totenhem 2:2

(Pele 29, 65 - Lamela 43, Čadli 70)

Barnli - Lester 0:1

(Vardi 60)

Kristal Palas - Hal 0:2

(Ndoje 51, 90)

Njukasl - Svonsi 2:3

(Ajoze 20, De Jong 87 - Oliveira 45, Sigurdson 50, Kork 71)

KPR - Vest Hem 0:0

Stouk - Sanderlend 1:1

(Adam 27 - Vikam 2)

VBA - Liverpul 0:0

Mančester siti - Aston Vila 3:2

(Aguero 3, Kolarov 66, Fernandinjo 89 - Kleverli 68, Sančes 85)

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA