Nula u Londonu: Sada više niko ne može da zaustavi Čelsi na putu do titule!

Ako u sredu pobedi Lester, a narednog vikenda i Kristal Palas, Čelsi će peti put postati prvak Engleske

  • 0

Čelsi se neporažen vraća iz komšiluka. Murinjov tim je "pregrmeo" najteže gostovanje u ovom delu sezone i čini se da ga više ništa ne može zaustaviti na putu ka tituli, koju na "Stamford Bridžu" čekaju pet godina.

Arsenal i Čelsi su odigrali nerešeno bez golova u gradskom derbiju u okviru 34. kola Premijer lige, što znači da su Plavci uvećali odstojanje ispred Mančester sitija i sada ono iznosi deset bodova, a tim iz Londona već u sredu ima priliku da uveća tu prednost na 13 poena, pošto igra zaostali meč protiv Lestera na strani.

Kako je moguće da ovo nije penal za Čelsi? (VIDEO)

Koliko je igračima Čelsija bilo važno da ne izgube duel na "Emirejtsu" svedoči i njihovo veliko slavlje odmah pošto je sudija dunuo u pištaljku i dao znak da je utakmica završena.

Debakl "đavola" u Liverpulu: Everton razbio Mančester junajted!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Četvrostruki šampion Engleske bi već narednog vikenda mogao i matematički da obezbedi titulu, ako posle Lestera uspe da savlada i Kristal Palas pred svojim navijačima, što bi bio idealan scenario za Murinjovu ekipu, koji je ove sezone već osvojila pehar Liga Kupa.

Matić i Ivanović u idealnom timu godine Premijer lige!

Čelsi je pokazao više u prvom poluvremenu proti Arsenala, međutim u drugom delu igre domaći tim je propustio bolje šanse za gol i u globalu ostavio mnogo bolji utisak. Najbolju priliku za goste nije iskoristio Ramireš, kada je izašao sam pred Ospinu, ali je promašio čitav gol!

U nastavku meča "tobdžije" su bile bolji rival i više su želele gol. Ipak, igrači Arsenala nisu najbolje reagovali pred golom Kurtoe. To se pre svega odnosi na Mertesakera, čiji je udarac sa desetak metara otišao pored gola, te rezerviste Velbeka, koga su odlično markirali defanzivci Čelsija u petercu, kada je pokušao da savlada belgijskog čuvara mreže.

Premijer liga, 34. kolo

Everton - Mančester junajted 3:0

(Mekkarti 5, Stouns 35, Miralas 74)

Arsenal - Čelsi 0:0

Subota

Sautempton - Totenhem 2:2

(Pele 29, 65 - Lamela 43, Čadli 70)

Barnli - Lester 0:1

(Vardi 60)

Kristal Palas - Hal 0:2

(Ndoje 51, 90)

Njukasl - Svonsi 2:3

(Ajoze 20, De Jong 87 - Oliveira 45, Sigurdson 50, Kork 71)

KPR - Vest Hem 0:0

Stouk - Sanderlend 1:1

(Adam 27 - Vikam 2)

VBA - Liverpul 0:0

Mančester siti - Aston Vila 3:2

(Aguero 3, Kolarov 66, Fernandinjo 89 - Kleverli 68, Sančes 85)

TABELA: Čelsi 77 (-1), Mančester siti 67, Arsenal 66, Mančester junajted 65, Liverpul 58 (-1), Totenhem 58, Sautempton 57, Svonsi 50, Stouk 47, Everton 44, Vest Hem 44, Kristal palas 42, VBA 37, Njukasl 35, Aston Vila 32, Hal 31 (-1), Lester 31 (-1), Sanderlend 30 (-1), KPR 27, Barnli 26.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA