UPOZORENJE! Biće mrtvih u narednom derbiju, huliganima pomagali Zvezda i Partizan?!

Pod hitno neke promene moraju da se dese u borbi sa huliganima

  • 47
FK Crvena zvezda - FK Partizan, 148 derbi Foto: Telegraf

Da li će užasne scene uoči 148. Večitog derbija biti "bilo pa prošlo"? Vrlo verovatno, ukoliko se neke stvari pod hitno ne promene, na šta posebno ukazuje komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije, Milivoj Mirkov.

Ceo događaj obeležili su sramni navijački ispadi, najpre tuča navijača Partizana sa policijom kod tribine Jug, potom sukob pristalica crno-belih i Zvezde na Istoku, a potom i kulminacija na Severu, gde su se Delije sukobile sa pripadnicima Žandarmerije.

- Celu noć nisam spavao. Gledam snimke napada na policiju, međusobne tuče navijača, razbijene glave, krv na sve strane... Stalno mi je u glavi pitanje kome treba ovakav derbi? Država mora pod hitno da reaguje, a u suprotnom će, na sledećem meču Zvezde  i Partizana imati mrtvih - poručio je Mirkov za "Alo".

JEZIVA ISPOVEST NAVIJAČA SA DERBIJA: Branio sam SINA od HULIGANA, borio sam se za njegov ŽIVOT!

On je dao predlog da se utakmica uopšte ne odigra posle incidenata.

Najveći skandal Derbija! Postojale dve opcije, ko se odlučio za treću i najgoru?

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

- Ne odlučujem ja, već samo u dogovoru sa delegatom i sudijama dajem predlog. Procena je bila da se meč odloži, odmah posle prvih incidenata. To je bio pravi rat. Odloženi derbi je mogao da bude odigran bez publike. Međutim, policija je davala konačnu reč... - rekao je Mirkov, dodajući da će FSS izaći sa svojim predlogom rešenja, ali da se odluke donose na "nekim drugim stolovima".

Kao i uvek, Zvezda i Partizan će biti kažnjeni, tvrdi Mirkov, ali ukazuje:

- Nisu oni krivi za ovo što se dešavalo. Nije ni policija. Ja sam imao uvid u organizaciju meča, sve je bilo po pravilima, ali ne može pored svakog čoveka na tribinama da stoji žandarm - tvrdi Mirkov.

Sve u vezi sa 148. Večitim derbijem pratite OVDE.

Kriminolog Zlatko Nikolić sumnja da su uprave Crvene zvezde i Partizana pomogli huliganima u unošenju velike količine pirotehnike na stadion.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

- Ništa nije urađeno u međuvremenu i zato se nasilje ponavlja. Isti ljudi su u klubovima, a oni koji se nazivaju huliganima samo odrađuju posao koji su im dali oni iz rukovodstva - ističe Nikolić, koji je stava da oružje navijača ulazi na regularne ulaze na stadion - poručio je Nikolić preko "Kurira".

- Prvo, nije to uneto na stadion tog dana, već dan ranije. Zna se ko gazduje tim prostorijama i kako se sve to unosi. Nije ni jeftina sva ta pirotehnika, to neko mora i da plati, ali tu su ispreplitani veliki interesi, pre svega materijalni, u vezi s prodajom igrača. Svako ima svoje parče. S druge strane, najlakše je potpaljivati navijače. Nikad veća mržnja nije bila između Delija i Grobara. Ovo može samo do rata da dovede.

U Zvezdi i Partizanu negiraju bilo kakvu umešanost i navode kriminologa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    27. april 2015 | 08:36

    Dok je bio Sloba a i do polovine 2001 god.na ulazima je policija obezbedjivala utakmicu i vršila pretres navijača a ne redari!!!

  • Milojko

    27. april 2015 | 08:20

    Zasto se ne dozvoli policiji u ovakvim situacijama da upotrebi oruzje

  • Dragomir

    27. april 2015 | 10:02

    A , sta mediji rade ? Glavna vest posle svake utakmice Zvezde je "ushicceno velicanje" : "Pogledajte koreografiju Delija !!!!!!! " , sa stotinama baklji , dimnih bobi , hiljadama petardi !!! Da li je to normalno velicati, a ne upitati se ( sto se tek radi kada dodje do belaja), dokle ta pirotehnika, ko to organizuje ,cije pare idu za to, i na kraju sta je tu "velicanstveno" !!!??? Kada je Zvezda kaznjena da igra bez publike, zbog toga , a N.Pazar za isto 3 meseca ! E i takve stvari radjaju mrznju kod navijaca !! Rade to i grobari , u daleko manjem obimu i manje " velicanstveno " , (sto normalno isto se ne sme dozvoljavati ) , ali ko moze drugima to zabranjivati , kada svake druge nedelje gledamo kako sever "velicanstveko" plamti !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA