Šaponjić potvrdio bod iz derbija i golom srušio Jagodinu (VIDEO)

Mladi napadač iskoristio dobru loptu Brašanca i sa jednog metra presudio Ćuranima za očuvanje razlike od pet bodova u odnosu na Zvezdu

  • 8

Partizan nije mogao da pronađe bolje vreme da se osveti Jagodini za jedini poraz u ovom prvenstvu!!! Ne toliko zbog Ćurana koliko zbog sebe, jer su crno-beli na idealan način potvrdili remi na večitom derbiju i zadržali pet bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu - 1:0 (1:0).

Osim gola Ivana Šaponjića u 28. minutu ništa više gotovo i da nije vredno pomena. Partizan je bio bolji rival i iskusno je čuvao stečeno vođstvo, dok većina fudbalera gostujućeg tima nije ni prelazila na polovinu crno-belih.

Nije Šaponjićev gol bio nešto spektakularan, ali je mladi napadač odradio ono što se od njega i traži. Sa metar je pospremio loptu u mrežu i upisao svoj treći gol u šampionatu. Drugi Jagodini, ako se računa i Kup.

Golu je prethodila fenomenalna odbrana Živka Živkovića, nakon šuta Savkovića, a Partizan je potom krenuo u kontranapad. Andija Živković je ušao u kazneni prostor, ali od svega je bio samo korner. Isti igrač je centrirao, Brašanac pogodio prečku šutem glavom, a Šaponjić samo pokupio loptu. Vredi pomenuti i očajnu intervenciju golmana Perića.

Bio je ovo čak treći meč ova dva rivala u 43 dana, a Partizan je i prethodna dva u Kupu dobio. Ne računajući jesenji kiks, kada je Jovančić presudio bivšem klubu, Jagodinci su postali redovne mušterije crno-belima.

Partizan je u ovom meču igrao bez Volkova i Drinčića, koji su pauzirali zbog žutih kartona, ali su petrović i Marković odradili svoj posao. Upravo je ovaj poslednji i imao prvu prilku na meču kada je u 12. minutu snažno šutirao, a Perić jedva odbranio.

Crno-beli u narednom kolu gostuju u Novom Sadu ekipi Vojvodine, a eventualna pobeda značila bi i grljenje pehara, jer do kraja JSL trenutno ima pet kola.

PARTIZAN - JAGODINA 1:0

(Šaponjić 28)

PARTIZAN: Živković – Bandalovski, Balažic, Ilić, Petrović – Marković, Brašanac – Živković, Babović, Ilić – Šaponjić (Šaponjić 60)

JAGODINA: Perić – Filipović, Ilić, Gašić, Antić – Đekić, Milinković – Đurić (Arsenijević 60) Savković, Lepović – Šušnjar.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Rezultati i strelci 25. kola:

Donji Srem - Crvena zvezda 1:3

(Mitrevski 54. - Orlandić 50, Lazović 60, 88)

Čukarički - OFK Beograd 1:0

(S. Srnić 28)

Voždovac - Vojvodina 1:0

(Sinđić 90)

Novi Pazar - Napredak 1:1

(Olivera Matos 4. - Lemajić 14)

Rad - Mladost Lučani 3:1

(Veselinović 29, Ðurić 62, Milošević 84. - Frajdej 20)

Radnički Kragujevac - Radnički Niš 1:2

(Miljuš 89. - Bubanja 53. autogol, Popara 73)

Partizan - Jagodina 1:0

(Šaponjić 28)

Borac Čačak - Spartak Subotica 1:0

(Ožegović 44)

Tabela: Partizan 60 bodova, Crvena zvezda 55, Čukarički 50, Vojvodina 40, Novi Pazar 40, Rad 37, OFK Beograd 35, Jagodina 30, Mladost Lučani 30, Radnički Niš 29, Borac Čačak 29, Donji Srem 25, Spartak Subotica 25, Napredak 25, Voždovac 24, Radnički Kragujevac 15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    29. april 2015 | 19:31

    Uocljiv napredak u igri Partizana otkad je dosao Milinkovic,treba coveku dati podrsku.Otkaz Nikolicu je pravi potez uprave.

  • paki

    29. april 2015 | 19:33

    Ovaj mali je trebao od prve minute igrati protiv zvezde...razvalio bi ih..ionako su se sprdali sa njima ovako bi sprdnju krunisali...

  • djuza

    29. april 2015 | 19:28

    Uzalud trud dzaba vam svee....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA