SPLEŠ BRADERSI: Kari i Tompson ukupno pogodili više trojki nego Šarlot, Vašington, Sakramento... (FOTO)

Ubitačni tandem "Ratnika" je u ligaškom delu sezone zajedno ubacio više šuteva iza linije 7,25 metara nego čitavi drugi timovi

  • 1

Njih dvojica su zaludeli planetu ove sezone. Napravili su od Golden Stejta najbolji tim NBA lige, što su i potvrdili u ligaškom delu sezone, a sada Voriorsi važe za jednog od glavnih favorit za šampionski prsten i to najviše zahvaljujući tandemu Stiven Kari - Klej Tompson.

Njih dvojica igraju sezonu iz snova što se može lako zaključiti ne samo po individualnoj statistici, već i po rezultatima tima, ali ipak i njihov pojedinačni učinak je više nego zapanjujući. Ćinjenica koliko su trojki zajedno postigli u ligaškom delu sezone je prosto neverovatna, a dovoljno je reći da je ukupan broj šuteva za tri poena koje su pogodili veći nego što su neki drugi timovi imali zajedno.

Dvojac Kari - Tompson je ubacio u sezoni ukupno 525 trojki, pa su tako pogodili skoro 30 šuteva iza linije 7,25 metara više nego čitav tim Šarlota. Bobketsi su za celu sezonu ubacili 498, Vašington koji se domogao polufinala istočne konferencije je dao 497, Sakramento 461, trojku, a košarkaši njihovog rivala u polufinalu Zapada iz Memfisa su ubacili ukupno 423 trojke.

Zaista impresivan učinak i potpuno opravdani nadimak "Spleš bradersi" koji su im nadenuli američki mediji.

Printskrin: ESPN Printskrin: ESPN

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA