Igrače i navijače Junajteda nije zanimala utakmica, Džerard od tragičara do spasioca, gužva na dnu! (VIDEO)

"Crveni đavoli" su mislima više bili uz nekadašnjeg igrača, nego na terenu protiv VBA * "Crveni" su jedva uspeli da pobede KPR i tako ga maltene otpišu iz borbe za opstanak, ali zato je čak pet timova u ugroženoj zoni

  • 0

Subota je bio dan kada se u Engleskoj nije isplaćivalo biti gost, jer su domaćini bili itekako neljubazni u Premijer ligi. U sedam odigranih utakmica na šest su pobede odneli igrači koji su igrali pred svojim navijačima, a samo na jednoj su se gosti radovali pobedi i to tamo gde smo najmanje očekivali, na "Old Trafordu".

U danu kada su i fudbaleri i navijači Mančester junajteda više bili okrenuti tragediji koja je zadesila nekadašnjeg igrača kluba Rija Ferdinanda, čini se da nije ni čudno što su "đavoli" poraženi od Vest Bromvič Albiona. Svima su misli bile na nekom drugom mestu i to su iskoristili gosti iz Birmingema.

FUDBALSKI SVET U ŠOKU: Supruga Rija Ferdinanda preminula od raka

Brižan gest Džerarda i Liverpula u teškom momentu za Ferdinanda (FOTO)

Igrao se 63. minut kada je Olson iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara zatresao mrežu smrznutog De Hee i doneo vođstvo svom timu. Ipak, ključni momenat je možda bio kada je Van Persi promašio jedanaesterac u 74. minutu, a ovo mu je bio prvi promašaj nakon šest uspešnih izvođenja najstrože kazne zaredom.

Ponovo se Liverpul mučio i mučio sa davljenikom Kvins Park Rendžersom, ali je na kraju uspeo da stigne do za njih važnog trijumfa u borbi za mesto koje vodi u evropska takmičenja. Promašio je Stiven Džerard i penal, ali se za to iskupio nekoliko minuta pre kraja kada je doneo pobedu "crvenima" 2:1.

Mnogo je živaca potrošio navijačima na "Enfildu" Brendan Rodžers ove sezone i zato je dobio poruku na početku utakmice da ode iz kluba, a isto su radili i igrači na terenu protiv očajnih "policajaca" iz Londona. Kutinjo je u 19. minutu doneo vođstvo domaćinu sjajnim udarcem, ali je onda usledila jalova igra njegove ekipe.

I šanse koje su stvarali promašivali su i zato je stigla kazna u liku Liroja Fera koji je ostao sam posle kornera i nogom savladao Minjolea za izjednačenje. Bio je to znak "crvenima" da krenu napred što oni i jesu učinili, ali lopta nikako nije htela u gol.

Kada je Onuoha oborio Škrtela u svom šesnaestercu, a sudija pokazao na belu tačku, mnogi su odahnuli misleći da će kapiten Džerard vratiti prednost domaćinu, ali to se nije dogodilo, jer mu je golman gostiju odbranio jedanaesterac. Ipak, Stivi Dži se iskupio za promašaj u 87. minutu kada je posle kornera, glavom uspeo da zatrese mrežu KPR i donese svom timu važna tri boda.

Lester je i u meču sa posrnulim Njukaslom potvrdio da mu je mesto u Premijer ligi, dok "svrakama" preti eliminacija u niži rang, pošto su pretrpele već osmi uzastopni poraz i nezadrživo poniru!

Domaći tim je zabeležio ubedljivu pobedu rezultatom 3:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Leonardu Uloi, i Vesu Morganu, koji su presudili očajnim gostima i doneli "lisicama" petu pobedu u prethodnih šest kola!

Prvi gol Lester je preko Uloe postigao već u 36. sekundi, što je tek peti najbrži pogodak postignut ove sezone.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Morgan je već u 17. duplirao prednost, da bi igrač utakmice Uloa sa penala u 48. minutu stavio tačku na još jednu odličnu partiju tima koji je najveći deo sezone proveo u zoni ispadanja i na začelju.

Gosti su utamicu završili sa devetoricom igrača posle isključenja Vilijamsona u 62. minutu, i Janmata u 90.

Lester se posle nove pobede udaljio od prve najugroženije ekipe (Sanderlenda) za četiri boda, a samo je na bod od Njukasla.

Što se tiče situacije na dnu tabele ona je poprilično komplikovana pred poslednja tri kola. Barnli i KPR praktično imaju samo teoretske šanse za opstanak, dok se za slamku spasa hvataju Aston Vila, Sanderlend, Lester, Hal, pa i Njukasl, a jedan od njih će imati najmanje sreće.

Premijer liga, 35. kolo:

Subota

Lester - Njukals 3:0

(Uloa 1, 48. p, Morgan 17)

Aston Vila - Everton 3:2

(Benteke 10, 45, Kleverli 64 - Lukaku 59, Džagielka 90+2)

Liverpul - KPR 2:1

(Kutinjo 19, Džerard 87 - Fer 73)

Sanderlend - Sautempton 2:1

(Gomez 21, 55 - Mane 22)

Svonsi - Stouk 2:0

(Montero 76, Sung-Jong 90+2)

Vest Hem - Barnli 1:0

(Nobl 24)

Mančester junajted - VBA 0:1

(Olson 63)

Nedelja

Čelsi - Kristal Palas 14.30

Totenhem - Mančester siti 17.00

Ponedeljak

Hal - Arsenal 21.00

Tabela: Čelsi 80, Mančester Siti 67, Arsenal 67(-1), Mančester junajted 65(+1), Liverpul 61(+1) ... Sanderlend 33, KPR 27(+1), Barnli 26(+1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA