Štutgartu ne pomaže ni gol Kostića: Švabe sve bliže Cvajti! (VIDEO)

Srpski reprezentativac pogodio mrežu domaćeg tima, ali to nije bilo dovoljno da Štutgart osvoji makar bod u Gelzenkirhenu

  • 0

Fudbaleri Štutagrta su za samo pola sata prešli put od pozicije van opasne zone do mesta gde su bili i pred ovo kolo - na začelju tabele Bundeslige!

"Švabe" su od 51. minuta duela sa Šalkeom u gostima, golom srpskog reprezentativca Filipa Kostića, vodile 2:1 i u tom trenutku na tabeli preskočile HSV i Hanover, i izjednačile se po broju bodova sa prvm timom "iznad crte" Frajburgom.

BUNDESLIGA: Kostić asistirao kod gola, Bajer slavio u Gelzenkirhenu!

Međutim, sav trud i dobar rezultat igrači Huba Stevensa prosuli su u u roku od samo desetak minuta, kada su kraljevsko plavi pogocima Huntelara 78. i Boatenga u 89. minutu, režirali veliki preokret i upisali tri boda.

Četiri kola pre kraja takmičenja u Bundesligi poslednjeplasirani Štutgart ima 27 poena, tri manje od prvog tima van opasne zone Frajburga.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Za prosutim mlekom žale i igrači finaliste kupa Nemačke Volfsburga, koji su vodili 2:0 protiv Hanovera, a onda za kratko vreme dozvolili gostima da osvoje bod u borbi za opstanak - 2:2.

Drugoplasirani tim Bundesa je stekao sigurno vođstvo preko Dosta i Perišića i malo ko je mogao da nasluti da će "vukovi" ispustiti tri boda, koja bi ih "zacementirala" na drugoj poziciji ispred Mehengladbaha.

Ipak, trenutke opuštanja domaćeg tima iskoristili su Francuzi Brijan i Sane i pogocima u razmaku od 11 minuta u drugom poluvremenu obezbedili sastavu sa severa Nemačke važan bod u grčevitoj borbi za opstankom među elitom.

Bundesliga, 31. kolo

Augzburg - Keln 0:0

Frajburg - Paderborn 1:2

(Petersen 40 - Rup 70, 80)

Hofenhajm - Borusija Dortmund 1:1

(Foland 33 - Humels 35)

Šalke - Štutgart 3:2

(Huntelar 9, 78, Boateng 89 - Harnik 22, Kostić 51)

Verder - Ajntraht 1:0

(Selke 66)

Volsfburg - Hanover 2:2

(Dost 24, Perišić 45 - Brijan 47, Sane 58)

Bajer Lverkuzen - Bajern 18:30

Nedelja

Majnc - Hamburger 15:30

Herta - Borusija Mehengladbah 17:30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA