Evo zbog čega je Partizan suspendovan iz KLS i koliko treba da plati da bi igrao protiv FMP-a!

Da bi izbegli suspenziju, crno-beli do meča protiv ekipe iz Železnika moraju da plate 1.270 000 dinara na račun lige

  • 85

Košarkaši Partizana suspendovani su do daljnjeg iz takmičenja u Superligi, pa je pod znakom pitanja njihov naredni meč protiv FMP-a.

Direktor superligaškog takmičenja Leon Deleon, uveo je crno-belima sankciju zbog neizmirenih finansijskih obaveza, shodno pravilniku 67. Prema pisanju Sporta, u pitanju je dug u visini od 10.000 evra.

Aktuelni šampion domaćeg šampionata mora do 6. maja da uplati 1.270 000 dinara, da bi mogao da zaigra u Železniku.

Ukoliko rukovodstvo kluba iz Humske to ne uradi, meč se ne bi odigrao, a FMP bi najverovatnije pobedio službenim rezultatom.

Pitanje duga crno-belih ne tiče se tekuće sezone, već superligaškog i plej-of dela domaće lige od pre godinu dana. Podsetimo, Partizan je tada nakupio dobar deo kazni zbog ''slučaja sako'' trenera Duška Vujoševića, ali i nemilih scena tuča, prekida i povlačenja sudija sa terena u finalnoj seriji.

ČOVIĆ: Titulama stavljam tačku na crno-beli svet! Sledeće sezone veći budžet

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ukupan dug iznosio je oko 4.110 000 dinara. Kasnije je promenjen direktor KLS-a, i umesto Dragana Gogića je na to mesto došao Leon Deleon. Tada se prestalo sa sankcionisanjem trenera zbog skodanja sakoa tokom utakmice, ali su kazne, koje su zbog toga prethodno izrečene, ostale na snazi.

Crno-beli su pre starta ovosezonske Superlige platili nešto više od trećine ukupog duga, oko 1.500 000 dinara, dok je za ostatak postignut dogovor o plaćanju na rate. Preciznije, po 1.270 000 do 20. aprila odnosno 20. maja, a do kraja ligaškog dela, koji je predviđen za 4. jun, i ostalih 200 000 dinara.

Partizan je probio rok za prvu uplatu, i zbog toga je izrečena mera suspenzije. Pre suspenzije, bilo je razgovora na relacijama između čelnika lige i rukovodstva u Humskoj, ali Partizan nije uspeo da izdejstvuje odlaganje plaćanja kazne posle prvomajskih praznika.

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    3. maj 2015 | 11:52

    Ahahahahhahahahah covic,vucic,putin,cia,bia,dea,obama krivi!!!

  • Celentano

    3. maj 2015 | 12:01

    A fmp verovatno nema dug posto je zamrznut isto.

  • Ноле

    3. maj 2015 | 15:55

    Један клуб основан од стране београдске омладине ! За њега играли репрезентативци краљевине Србије бивши играчи београдских клубова господа.Други основала загорска дивизија у Загребу.Декретом га преселили у Београд.Први играчи му репрезентативци 'ндх'.Један симбол српства други некаквог југословенства.Један увек био господски други малограђански.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA