Borković pobedio na Hungaroringu!

Srpski automobilista napravio je odličan rezultat na čuvenoj trkačkoj stazi u okviru ETCC šampionata

  • 6

Srpski automobilista Dušan Borković napravio je odličan rezultat na čuvenoj stazi Hungaroring u okviru ETCC (Evropski šampionat turning automobila).

Borković je u prvoj trci bio peti, dok je u drugoj osvojio prvo mesto, pa je na Hungaroringu zauzeo ukupno gledano, drugo mesto.

Naš automobilista je u prvoj trci imao problema zbog kazne koju je zaradio zbog kontakta sa Piterom Fulinom. Srbin je imao pol poziciju ali, ali ga je Fulin, pretekao na startu trke. Borković je uspeo da povrati prvo mesto, ali je tom prilikom došlo do kontakta između vozila, pa je srpski vozač kažnjen prolaskom kroz boks. Borković je zbog toga pao čak na 11. mesto, ali je odličnom vožnjom uspeo da dođe čak na četvrto mesto na kraju.

U drugoj trci dana Dušan Borković je prvi prošao kroz cil, i tako kao ukupno drugi završio takmičenje na Hungaroringu.

P1 u drugoj trci. Drugo mesto u generalnom plasmanu ovog vikenda za 1 bod. Hvala mom timu, sponzorima i navijačima Nis Sport Pančevo - napisao je Borković na svom Fejsbuk profilu nakon trke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Detektiv Džido Mova

    3. maj 2015 | 13:22

    Bravo, Cuci!!!

  • džordž

    3. maj 2015 | 13:14

    divan momak i sjajan vozač,svako dobro i puno sreće u narednim trkama...ogroman uspeh za srpski automobilizam,bravooo ducooo !!

  • Panco

    3. maj 2015 | 18:57

    Samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA