Milan dobio crveni u 1. minutu i 3 komada do kraja! Povratak Đorđevića nije doneo novi trijumf Laciju (VIDEO)

Napoli za šest minuta dao tri gola Rosonerima koji su igrali čitav meč bez isključenog De Šilja * Srpski reprezentativac se vratio posle tri meseca na teren, ali nije doneo pobedu svom timu

  • 0

Kao po nekom pravilu kako se bliži kraj sezone u Seriji A, tako sve manje golova ima na tamošnjim utakmicama i uglavnom dolaze nerešeni rezultati, a tako je bilo i ovog nedeljnog popodneva. Roma je pobedila, baš kao i Fiorentina koja je ostvarila najubedljiviju pobedu u kolu do sada, dok su Lacio i Inter odigrali nerešeno na svojim mečevima.

Velika borba se vodi za mesta koja obezbeđuju Ligu Evrope, a za sada su u najboljoj poziciji Napoli i Fiorentina. Ekipa iz Firence je iskoristila poraz Sampdorije od Juventusa i ubedljivom pobedom nad Ćezenom 3:1 preskočila je na petoj poziciji na tabeli.

Josip Iličić je sa dva pogotka u prvom poluvremenu doneo ubedljivu prednost domaćima, a onda je Alberto Đilardino potvrdio pobedu da bi čast ekipe koja skoro sigurno ide u Seriju B sledeće sezone spasao Rodrigez u 59. minutu.

Lacio je ostao na trećoj poziciji uprkos remiju u Bergamu protiv Atalante 1:1 i za sada ga ne ugrožava Napoli. Atalanta je povela u 49 minutu preko Bjave, ali je Parolo u 77. minutu doneo bod Rimljanima.

Međutim, ova utakmica je značajna i za ljubitelje fudbala u Srbiji, jer se na njoj posle tromesečne pauze zbog loma noge na teren vratio Filip Đorđević koji je u 64. minutu ušao u igru umesto Maurija. Basta je odigrao standardno svih 90 minuta.

Inter sa Nemanjom Vidićem u startnoj postavi nije uspeo da na svom terenu zatrese mrežu Kjeva i odigrao je skromnih 0:0.

Roma se polako vraća na pobednički kolosek u finišu sezone. Rimljani su zabeležili i drugi uzastopni trijumf, a ovog puta slavili su protiv Đenove 2:0.

Sejdu Dumbija se raspucao u poslednjih nekoliko mečeva i doneo je vođstvo "vučici" u 35. minutu kada je sjajnim driblingom izbacio dvojicu defanzivaca gostiju i savladao golmana Perina.

Pobedu je potvrdio Alesandro Florenci u trećem minutu sudijske nadoknade vremena snažnim udarcem iz blizine i prosto zakucao loptu u mrežu Đenovljana. Srpski reprezentativac Adem Ljajić je čitav meč posmatrao sa klupe.

Odolevao je Milan u Napulju sa igračem manje sve do 70. minuta, a onda za šest primio tri komada. Nemoćni Rosoneri su u prvom minutu ostali bez isključenog De Šilja koji je skrivio penal, ali je Lopez skinuo loptu Iguainu. Ipak, Argentinac se iskupio u 74. minutu, a pre toga je Hamšik u 70. doneo prednost Napolitancima.

Konačan rezultat i povratak u borbu za LŠ doneo je Gabijadini u 76. minutu. Napoli sada ima 59 bodova, četiri manje od Lacija.

Serija A, 34. kolo:

Subota

Juventus – Sampdorija 1:0

Sasuolo – Palermo 0:0

Nedelja

Roma – Đenova 2:0

(Dumbija 35, Florenci 90+3)

Atalanta – Lacio 1:1

(Bjava 49 - Parolo 77)

Fiorentina – Ćezena 3:1

(Iličič 31p, 35, Đilardino 56 - Rodrigez 59)

Verona – Udineze 0:1

(Di Natale 62)

Inter – Kjevo 0:0

Napoli – Milan 3:0

(Hamšik 70, Iguain 74, Gabijadini 76)

Ponedeljak

Napoli – Parma 20.45

Tabela: Juventus 79, Roma 64, Lacio 63, Napoli 59, Fiorentina 52 ... Kaljari 24(-1), Ćezena 24, Parma 16(-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA