Derik Rouz - Čikagov lek za Lebrona i Klivlend (VIDEO)

Sjajni bek postigao 25 poena u pobedi nad Bulsa na strani * Klipersi slavili u Teksasu, uz mali šou trenera Doka Riversa

  • 3

Kada je u elementu - nemoguće je da ga zaustaviš! Upravo takav je Derik Rouz bio u prvoj polufinalnoj utakmici Istočne konferencije NBA lige gde je njegov Čikago ostvario značajan brejk protiv Klivlenda - 99:92.

Uprkos teškoj povredi kolena koju je imao, ali čije posledice i dalje vuče, Rouz je bio neuhvatljiv sa 25 poena i sa po 5 asistencija i skokova. Domaćin nije imao lek za čoveka koji je propustio 180 utakmica za prethodne četiri sezone.

- Cenim svaki sekund, povratak na teren i svaki aspekt košarke. Omogućila mi je da promenim svoj i život moje porodice. Mnogo dugujem ovom sportu - rekao je Rouz nakon meča.

Rame uz rame sa Rouzom bio je i Španac Pau Gasol koji je ubacio 21 poen i imao 10 skokova. Batler je dodao poen manje, uz 6 asistencija i 5 skokova pod kojih je poslednji bio jedan od najbitnijih.

Bez Džej Ar Smita i Kevina Lava, Klivlend je bio tim nešto iznad proseka. Irving je ubacio 30 poena, Šampert dodao 22, a Lebron 19.

Opravdanje za skromno šutersko veče Džejmsa može da se nađe i u velikoj zauzetosti u odbrani. Trener Blat ga je menjao na nekoliko protivnika, a Lebron je najčešće čuvao Rouza, Gasola i Nou. Prvu dvojici nije uspeo da zaustavi, dok je Francuz ostao bez poena za 29 minuta.

I Klipersi su uspeli da naprave brejk u Hjustonu zahvaljujući tripl-dablu Blejka Grifina - 117:101. Sa 26 poena, 14 skokova i 13 asistencija odlično je nadomestio neigranje Krisa Pola. Ne treba zaboraviti ni 20 poena Barnsa koji je bio najzaslužniji za seriju Klipersa od 12:0 kojom su se odlepili od protivnika.

Džabal Kroford je imao 21 poen, Džej Džej Redik i Ostin Rivers su dodali po 17 poena, a u redovima Hjustona 22 poena je imao Hauard. Harden je brojao do 20, uz 12 asistencija. Trener gostujućeg tima Dok Rivers nije propustio da se obrati publici pred kraj meča aludirajući na pobedu svog tima.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA