KRALJ PAO PRED STAROM DAMOM: Odlični Juve nadigrao Real! (VIDEO)

U odličnom ambijentu, italijanski prvak je nadigrao aktuelnog šampiona Evrope rezultatom 2:1. Heroj je Karlos Tevez

  • 14

Juventus je napravio veliki korak ka plasmanu u finale Lige šampiona posle čak 12 godina.

Autsajder je pokazao da ga je svet prerano otpisao pred aktuelnim šampionom Evrope, jer je italijanski prvak uspeo da pobedi Real u prvom meču polufinala Lige šampiona - 2:1!

Da li je bio penal za Juventus, koji je Staroj dami doneo pobedu? (VIDEO)

Juventus - Real Madrid 2:1 (1:1)

(Morata 8, Tevez 56.p. - Ronaldo 28)

JUVENTUS: Bufon, Lihtšajner, Bonući, Kjelini, Evra, Markizio, Pirlo, Sturaro (od 64. Barzalji), Vidal, Tevez (od 86. Pereira), Morata (od 78. Ljorente).

REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Varan, Pepe, Marselo, Kros, Ramos, Bejl (od 86. Hese), Isko (od 63. Ćićarito), Rodrigez, Ronaldo.

Sudija: Martin Etkinson, Stadion: Juventus Arena, 41.000 gledalaca

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Gol kojim je Ronaldo ponovo pretekao Mesija! (VIDEO)

Sačuvala je "dama" još jednom svoj teren, na kom je Real uspeo da slavi samo jednom! Trener Masimilijano Alegri je odradio valjan posao, jer su njegovi igrači u potpunosti uspeli da neutrališu udarne igre "kraljevića".

Ronaldo jeste postigao gol, ali je u drugom poluvremenu bio zatvoren, bez dovoljno prostora da ponovo bude strelac, dok su se mnogi pitali da li je Geret Bejl uopšte bio u Torinu...

Italijani sa dobrim kapitalom dočekuju revanš u Madridu, u sredu 13. maja. U drugom polufinalu Lige šampiona u sredu od 20.45 sati sastaju se Barselona i Bajern Minhen.

"Stara dama" je započela odlično i iskoristila spore reakcije Reala, kom je odbrana bila nedopustivo bušna - navijači su u nekoliko navrata psovali Marsela i Ramosa zbog kikseva u svojim zadacima.

Grešila je odbrana Reala, a najskuplja je bila upravo Marselova, koji je zaboravio na Teveza na nekih deset metara od Kasiljasovog gola. Na vreme je svog saigrača video Markizio i proigrao ga, pa je Argentinac ciljao dalji donji ugao - Kasiljas je odbio tu loptu, a Morata se našao na pravom mestu da plasira loptu u mrežu.

Interesantno, Morata nije slavio pogodak, i on je sedmi bivši igrač Reala, koji je postigao gol protiv madridskog kluba.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Morali su gosti brzo da reaguju, i da primene princip "kad je teško-Ronaldo".

Krenuo je Real po desnoj strani, Karvahal je pronašao Rodrigeza, koji je nekako uspeo da pošalje loptu na drugu stativu i uposli Kristijana Ronalda, koji je lako spustio loptu u gol i izjednačio na 1:1.

To je bio 76. pogodak Portugalca u Ligi šampiona, čime je pretekao Lionela Mesija. Smenjivaće se njih dvojica na vrhu jako dugo, a Argentinac ima svoju priliku da uzvrati već u sredu, kada se Barselona sastaje sa Bajernom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Real je nakon toga bio u naletu, a da je u 41. minutu Hames glavom pogodio mrežu sa dva metra umesto prečke, u nastavku bismo verovatno videli drugačiju igru.

Nije se dao Juventus, i na startu drugog poluvremena je primenio isti recept sa jakom odbranom, a Real je, da li po dogovoru ili ne, krenuo nešto defanzivije.

Sevnula je kontra koju je Tevez povukao, i vukao i vukao... pratio ga je Markizio, ali ga je oborio Marselo (čime je kažnjen žutim kartonom), a Argentinac je nastavio da trči pored Karvahala, koji ga je na kraju ispred Kasiljasa oborio, a za Etkinsona nije bio neodumice - pokazao je na belu tačku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tevez je bio siguran sa 11 metara. Sedmi pogodak je to bio Argentinca u LŠ, koji zaista ima sjajnu sezonu pod vođstvom Alegrija.

Tek posle tog gola viđene su i prve izmene, Ćićarito je zamenio Iska, dok je Barzalji zamenio Sturara. Ljorente je u finišu zamenio Teveza, i imao dve odlične prilike, ali je rezultat ostao nepromenjen.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA