Obradović: Ðoković uvek hoće da igra za Srbiju

Selektor srpske Dejvis kup reprezentacije kaže da ima problem da odgovori najboljeg tenisera sveta da ne igra, a ne da ga ubeđuje da igra za svoju zemlju

  • 0

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović demantovao je informaciju da najbolji igrač sveta Novak Ðoković ove godine neće igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu.

"Večernje novosti" prenele su Obradovićevu izjavu u kojoj kaže da Ðoković, bez obzira na to da li Srbija obezbedi plasman u polufinale ili ne, neće igrati kako bi se pripremio za Olimpijske igre u Londonu i zadržao prvo mesto na ATP listi.

- Sve odluke o Novakovom učešću donosićemo pravovremeno i zajedno. Ja stalno ponavljam da imam problem da ga odgovorim da ne igra, a ne da ga ubeđujem da igra za svoju zemlju. On je uvek voljan da igra za Srbiju, uostalom braniće boje srpske zastave u Londonu. Do tada, ekipa će dati sve od sebe da se plasira u sledeću rundu takmičenja, a mi kao ekipa imamo potencijal za tako nešto - rekao je Obradović Tanjugu.

Obradović je dodao da se Ðoković suočava sa veoma teškom i izazovnom godinom.

- On brani poziciju broj jedan na ATP listi, igra dodatno na Olimpijskim igrama i još plus Dejvis kup. To je nemoguće fizički izdržati. Zato svi zajedno učestvujemo u donošenju najracionalnijih odluka. Mislim da smo do sada sve odluke donosili ispravno, a o budućim imamo vremena da razmišljamo, te ništa sada ne bih prejudicirao - zaključio je Obradović.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA