Da li će se Saša Đorđević obradovati kada sazna ko je novi trener Španije?

Rival Srbije u grupi B na ovogodišnjem na Evrobasketu dobio je novog - starog trenera Serđa Skariola

  • 2

Serđo Skariolo vraća se na mesto trenera košarkaške reprezentacije Španije, potvrdili su španski mediji. Italijanski stručnjak biće zvanično predstavljen u Madridu u četvrtak.

Skariolo je bio na klupi reprezentacije Španije u periodu od 2009. do 2012. godine. Španci su tada ostvarili neke od najvećih uspeha. Crvena furija je sa njim na klupi u dva navrata osvojila Evropsko prvenstvo - U Litvaniji i Poljskoj 2009. i 2011. godine, kao i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Skariolo je podneo ostavku na mesto trenera Španije u decembu 2012. godine, i u potpunosti se posvetio poslu u klubu. U to vreme je vodio Armani iz Milana, na čijoj klupi je bio od 2011. do 2013. godine. Posle toga preuzeo je Laboral Kuću, koju je vodio jedne sezone i od tada je bez posla.

On će sa poslom u reprezentaciji Španije početi ovog leta u pripremi za Evropsko prvenstvo 2015. koje je na programu od 5. do 20. septembra.

Reprezentacije Španije nalazi se u grupi B, u kojoj je i Srbija. Pored Španije i Srbije, B gupu upotpunjavaju Nemačka, Italija, Turska i Island.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iako je na klupi reprezentacije Španije beležio velike uspehe, Skariolo nije preterano cenjen u košarkaškim krugovima. Broni su stručnjaci koji ga ne smatraju preterano kvalitetnim trenerom, i njegove uspehe pripisuju velikom kvalitetu čuvene španske generacije na čelu sa Gasolom, Navarom, Kalderonom, Fernandezom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    7. maj 2015 | 11:58

    Nije on nikakav trener, setite se kada je Partizan igrao u Milanu i gubio sa 20 razlike i u poslednjoj cetvrtini preokrenuo i dobio Armani, ne zna psiholoski da pripremi ekipu..

  • Bruks 021

    7. maj 2015 | 12:13

    Noćima neće spavati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA