JSL: "Parni valjak" zgazio i Suboticu, proradio i Eduardo

"Crno-beli" golovima Brazilca i Vukića savladali Spartak u Subotici 2:1 i gaze ka petoj uzastopnoj tituli, Rad slavio u Novom Sadu

  • 0

Partizan je trijumfalnim korakom pregazio i Spartak, i hita ka petoj uzastopnoj tituli šampiona Srbije. "Parni valjak" je pobedio u Subotici 2:1 i sa uspehom okončao period za koji su mnogi smatrali da bi mogao da bude kritičan. Avram Grant je izgleda složio kockice i "crno-beli" deluju sigurnije iz meča u meč.

Ipak, Subotičani su bili ti koji su ofanzivnije otvorili utakmicu. Despotović je već u 12. minutu imao šansu, ali je odličnointervenisao Radiša Ilić i pokazao da može dostojno da zameni Stojkovića na golu. Kasnije je i Rnić spasavao gol Partizana, a prvu priliku za "crno-bele" imao je Tomić, ali je neprecizno šutirao. Poluvreme je završeno bez golova, što jer bio možda i realan epilog posle svega viđenog.

U drugom delu igre "parni valjak" je krenuo mnogo konkretnije ka golu "golubova". Već na početku nastavka uspeli su da načnu domaće. Vukić je šutirao, Aleksić odbranio, ali je na loptu natrčao Eduardo Pašeko i konačno postigao gol posle četiri meseca posta. Desetak minuta kasnije, Vukić koristi veliku grešku golmana Aleksića i duplira prednost šampiona. Subotičani su uspeli da se vrate u igru golom rezerviste Milivojeva, ali to je bilo dovoljno samo za častan poraz.

"Crno-beli" su tako sa tri pobede okončali seriju od teških mečeva (Rad, Vojvodina, Spartak) i sada ih samo čudo može sprečiti da ne odbrane krunu.

U ostalim mečevima 23. kola najjači utisak je poraz Vojvodine na svom terenu od Rada. Bez velikog broja "požutelih" prvotimaca (kompletne odbrambene četvorke) "lale" su poražene 0:2, a golove za "građevinare" postigli su Malbašić i Leković.

Radnički je razočarao na svom terenu odigravši bez golova protiv Hajduka, a mreže su mirovale i u Ivanjici, gde je gostovala Jagodina. U direktnom duela dva kluba koja se bore za opstanak, Novi Pazar je pogocima Irfana Vusljanina slavio u Čačku i gurnuo Borac ka provaliji ispadanja u niži rang takmičenja.

REZULTATI 23. KOLA:

Radnički 1923 - Hajduk Kula 0:0

Borac - Novi Pazar 0:2 

(Vusljanin 20, 80)

Smederevo - OFK Beograd 0:1

(Batioha 81)

Javor - Jagodina 0:0

Spartak Zlatibor voda - Partizan 1:2

(Milivojev 69 - Eduardo 47, Vukić 63)

Vojvodina - Rad 0:2

(Malbašić 30, Leković 90)

Crvena zvezda - Metalac (18.00)

NEDELJA

BSK Borča - Sloboda Point (16.00)

TABELA: Partizan 62, Crvena zvezda (-1) 51, Vojvodina 39, Radnički 1923 39, Jagodina 35, Sloboda Point (-1) 32, OFK Beograd 32, Spartak 31, Rad 28, Smederevo 26, Hajduk 24, Javor 23, BSK (-1) 21, Novi Pazar 20, Borac 18, Metalac 14 (-1).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA