IMA JOŠ NADE ZA LONDON: Nikčević pogodio remi sa Poljacima

Srpski rukometaši pet sekundi pre kraja postigli gol za nerešen rezultat protiv Poljaka - 25:25 (14:15)

  • 0

Neverovatna asistencija Stanića za Nikčevića u poslednjim sekundama donela je remi srpskoj rukometnoj reprezentaciji na kvalifikacionom turniru u Alikanteu za Olimpijske igre protiv Poljske. Tako se održala kakva-takva šansa za kartu za London pred odlučujući sutrašnji meč sa Alžirom.

Poljska - Srbija 25:25 u drugom meču kvalifikacionog turnira u Španiji

Prvih 10 minuta nagovestili su odličnu igru, ali potom je usledio pad i neshvatljive greške vicešampiona Evrope. Dozvolili su naši da Poljaci povedu golovima raspucanog Jureckija, a onda i da sa dva igrača više prime dva gola. Ni danas rukometaši Srbije nisu imali rešenja za pivotmene, a jeftine golove najviše su primali sa pozicije krila. Rezultatska klackalica od 11:11 održavala se do kraja poluvremena, koje se završilo vođstvom Poljaka 15:14.

Zaletele su se obe reprezentacije u drugom poluvremenu, a konačno su se osetile odbrane Darka Stanića. Napravili su srpski rukometaši seriju pred poslednjih 15 minuta, a sudije su nastavile da sude isključenja i sedmerce, što Srbima nije dozvolilo da se odlepe od Poljaka. U 52. minutu Srbija je bila sa četiri igrača na terenu posle isključenja Beljanskog i Manojlovića, a to su Poljaci iskoristili za vođstvo od dva gola razlike 23:21. U 57. minutu Srbija je imala igrača više i dozvolila je Poljacima da stignu i do tri gola prednosti. Isključenje Tkačika na minut i 15 do kraja meča doneo je nadu bar za izjednačenje. Posle odbrane Darka Stanića, sjajni golman je odmah loptu poslao preko polovine terena Nikčeviću, koji je postigao gol za remi na pet sekundi pre kraja meča i šokirao Poljake, koji su već bili spremni da slave.

Rezultat utakmice Španije i Poljske će nam posebno biti interesantan, pošto je našim rukometašima, osim pobede nad Alžirom, potrebna i pobeda "furije" za plasman na Olimpijske igre.

Utakmica između Srbije i Alžira igra se u nedelju od 17.30 sati.

Rezultati:

1. kolo (petak)

Poljska – Alžir 28:27 (11:13)

Srbija – Španija 27:30 (10:11)

2. kolo (subota)

Srbija – Poljska 25:25(14:15)

Alžir – Španija 20:15h

3. kolo (nedelja)

Alžir – Srbija 17:30h

Španija – Poljska 20:15h

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA