Vuković: Živi smo, ali zavisimo od drugih!

Nemiran sam zbog utakmice sa Alžirom, a ostali smo i bez Nikole Manojlovića, rekao je selektor srpskih rukometaša posle remija sa Poljacima

  • 0

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je nakon remija sa Poljskom da je najvažnije da ekipa još ima šanse za odlazak na Olimpijske igre, iako zavisi i od drugih rezultata.

- Živi smo i strepimo! Zavisimo od drugih. Moram da kažem, da smo imali najtežu grupu i najteži raspored od svih koji vade vizu za London. Ušli smo u duel sa dosta problema. Mučili se, ali ipak, vratili smo se. Prelomni trenutak je bila kontra koju je promašio Prodanović, ali smo zahvaljujući sreći i Poljacima ostali živi - rekao je Vuković posle meča na turniru u Alikanteu, koji je završen rezultatom 25:25.

Srbiju u nedelju u poslednjem kolu kvalifikacionog takmičenja očekuje duel sa Alžirom, u kojem mora da pobedi, a potom joj je i neophodan i trijumf Španije nad Poljskom.

- Ne bi bilo fer da u nedelju Španija pusti Poljsku. Ja sam nemiran zbog naše utakmice sa Alžirom. Ostali samo bez Nikole Manojlovića, tako da će biti teško. Ali, bitno je da smo u igri - zaključio je Vuković.

Rukometaš Srbije Rajko Prodanović ocenio je da je ekipa uz dosta sreće osvojila važan bod.

- Odigrali smo jako tešku utakmicu. Nismo uspeli da prelomimo kada je trebalo, ali smo, srećom, izvukli bod. Mislim da su presudila naša isključenja, ali idemo i u nedelju da pobedimo i čekamo poslednji duel Španija-Poljska -  kazao je Prodanović.

Bod Srbiji na večerašnjoj utakmici doneo je Ivan Nikčević golom pet sekundi pre kraja.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA