Ženski Vejd sa 45 tetovaža igraće za Hrvatsku protiv Srbije! (VIDEO)

Iskusna američka košarkašica koja je osvajala WNBA ligu i Evroligu nosiće dres hrvatske reprezentacije

  • 4

Početkom marta, po prvi put u istoriji srpske košarke, objavljeno je da će jedna naturalizovana košarkašica zaigrati za našu reprezentaciju.

Predstavljena je Amerikanka Danijel Pejdž, koja se nalazi na širem spisku selektora Marine Maljković za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se u junu održati u Mađarskoj i Rumuniji.

I u susedstvu su se odlučili na sličan korak - iskusna američka košarkašica koja je osvajala WNBA ligu i Evroligu nosiće dres hrvatske reprezentacije.

- Dok sam slušala ljude iz saveza kako prepričavaju iskustva iz Londona sa Olimpijskih igara, već sam se naježila. Jedva čekam da izađem na teren i pomognem  Hrvatskoj da dođe i do Rija - poručila je 28-godišnja Šavonte Zelas, koja igra na poziciji plejmejkera.

- Ne osećam pritisak zbog toga što sam prva strankinja u reprezentaciji.  Na kraju, osvajala sam i WNBA ligu i Evroligu (prošle sezone sa Galatasarajem), navikla sam na pritisak, a ovu odluku shvatam kao novu priliku - rekla je Zelas hrvatskim medijima.

Šampionski prsten u WNBA osvojila je sa Indijana Fiverom. U finalnoj seriji 2012. godine postizala u proseku 17 poena.

Kada su je pitali sa kojim bi košarkašem mogla da se uporedi njena igra, uz osmeh je rekla:

- Dvejn Vejd, naravno. Obožavam da ga gledam. Volim njegov stil jer nije sebičan igrač, a jedan je od onih koji mrze da gube i sve će učiniti da dođe do pobede. I ja sam takva  - rekla je Šavonte, koja inače ima čak 45 tetovaža na svom telu.

- Tetovaže su moj hobi. Prvu sam uradila još u srednjoj školi, a puno je religijskih motiva jer sam velika vernica. Bog mi je uvek na prvom mestu - rekla je Amerikanka i dodala da će tetovirati olimpijske krugove, ako Hrvatska izbori plasman na Igre u Brazilu naredne godine.

- Sigurno. O Olimpijskim igrama sanjate kao dete, a s Hrvatskom sad mogu ostvariti taj svoj san.

Ono što je još zanimljivo da košarkašica sa prilično dobrim "si-vijem" neće dobiti novac od hrvatskog saveza.

- Novac nije bitan. Pa ionako dobro zarađujem u klubovima. Presudila je dobra reprezentacija, a pomaže i to što je Hrvatska predivna. Jedva čekam da vidim obalu kad se vratim na pripreme.

Zelas je inače iz Orlanda, a njena majka je takođe bila košarkašica. Ujedno, nova reprezentativka Hrvatske je završila fakultet, na Univerzitetu Pitsburg, gde je ušla u istoriju kao prva košarkašica sa više od 600 koševa u tri sezone.

- Završila sam kriminalistiku, jer sam htela da naučim sve o pravu. Jednog dana kad prestanem da igram, volela bih da postanem detektivka - završila je Šavonte Zelas.

Naše košarkašice imaće priliku da upoznaju tamnoputu košarkašicu već u grupnoj fazi EP.

Evropsko prvenstvo se održava u Mađarskoj i Rumuniji od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u C grupi sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4k4Dex

    8. maj 2015 | 18:10

    Hahaha sramota hrvata ne prestaje ladno... ahahahahh neverica

  • Pametnjakovic

    8. maj 2015 | 19:48

    Ova je sigurno rodom sa korcule...

  • Milan

    9. maj 2015 | 00:48

    Ovo treba zabraniti definitivno,pa ovo je klubaštvo a ne reprezentacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA