Legendo, hvala ti za sve! Vujević u 43. godini i posle četvrt veka karijere rekao da je dosta! (VIDEO)

Jedna od najdugovečnijih sportskih karijera biće gotova na leto kada jedan od najtrofejnijih odbojkaša u istoriji te igre bude okačio patike o klin i preuzeo ulogu direktora Peruđe

  • 17

Legendo, hvala ti za sve! Ovako ćemo započeti vest o tome da je jedan od najboljih odbojkaša svih vremena odlučio da stavio tačku na karijeru dugu 25 godina. Goran Kvisko Vujević završiće svoju više nego uspešnu karijeru na kraju sezone u svojoj 43. godini.

Velika tuga obuzela je navijače Peruđe, ali i ljubitelje odbojke širom sveta, jer se povlači čovek čiji su potezi na terenu oduševljavali publiku gde god da igra, za njega odbojka nije bila samo sport, bila je umetnost. Bio je fantastičan spoj inteligencije i majstora,a zbog svojih rešenja koja je pronalazio na tartanu često je umeo da izmami i aplauze protivničkih pristalica.

Ipak, sada je sve gotovo. Legendarni Kvisko je prelomio da je bilo dosta, a četvrt veka profesionalnog igranja bilo kog sporta nije malo. Od leta će patike i sportsku opremu zameniti direktorskom foteljom u klubu u kome je proveo najviše godina i u kome stavlja tačku na svoju karijeru.

 

O njegovim uspesima, medaljama i priznanjima uzaludno je trošiti reči. Dovoljno je reći da je prvi meč u seniorskoj konkurenciji odigrao još davne 1990. godine za Partizan u kome je igrao do 1996. godine i osvojio titulu nacionalnog prvaka i pobednika Kupa. Posle se seli u Italiju gde je bio član mnogih klubova, Breše, Ferare, Montekjarija, Trentina, Peruđe za koju je igrao osam godina sa pauzom od dve godine kada je igrao za Latinu.

Na reprezentativnom nivou osvojio je sve sem Svetskog prvenstva. Bio je član i jedna od glavnih poluga one zlatne generacije koja je postala olimpijski šampiona 2000. godine u Sidneju i evropski prvak godinu dana kasnije u Ostravi. Pored toga bio je i drugi i treći na svetu, bronzani na šampionatu Evrope u Beogradu i Rimu 2005. godine.

Često je bio onaj igrač koji je donosio preokret na terenu i spasavao naš nacionalni tim sa ivice poraza. Posle raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore stavio je tačku na igranje za reprezentaciju i posvetio se samo klupskim obavezama.

Veliku tragediju je doživeo na privatnom planu 2013. godine kada je njegov petogodišnji sin preminuo od posledica srčanog udara, ali je izdržao sve to i vratio se igranju na mreži sve do sada kada je shvatio da je konačno vreme da se oprosti.

printskrin: youtube/ La curva del PalaEvangelisti intitolata a Stefan Vujevic printskrin: youtube/ La curva del PalaEvangelisti intitolata a Stefan Vujevic

Os sledeće godine će sarađivati sa Nikolom Grbićem svojim dugogodišnjim klupskim i reprezentativnim saigračem i biraće pojačanja u Peruđi za narednu sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA