Juve mislima u Madrudu, Milan srušio Romu i obradovao Lacio (VIDEO)

Masimo Alegri je promešao karte za duel sa ekipom sa Sardinije i odmarao veći deo prvotimaca za meč u Madridu

  • 1

Juventus je suvereno osvojio titulu prvaka Italije pre nekoliko nedelja i sada se okrenuo revanšu polufinala Lige šampiona protiv Reala iz Madrida. Zato i ne čudi što je Kaljari uspeo da iščupa bod u Torinu 1:1 koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak u Seriji A.

"Stara dama" više ne mora da juri bodove u prvenstvu i to je omogućilo Masimu Alegriju da malo promeša karte za duel sa ekipom sa Sardinije i pruži šansu nekim igračima koji nisu imali previše prilike ove sezone, ali i da vrati u formu Pola Pogbu za revanš u Madridu koji je dosta pauzirao zbog povrede.

Upravo je Francuz u poslednjim trenucima prvog poluvremena savladao Željka Brkića udarcem sa ivice šesnaesterca, a lopta je na svom putu ka golu udarila u koleno jednog igrača Kaljarija i prevarila srpskog golmana.

Ipak, pet minuta pre kraja Rosetini je doneo bod gostima udarcem glavom posle centaršuta i tako sačuvao kakve takve nade svom timu u opstanak pred odlučujuća tri poslednja kola.

Romi su bodovi bili preko potrebni u trci sa gradskim rivalom Lacijom za drugo mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona, ali su doživeli poraz na San Siru od Milana kom ovaj trijumf praktično ništa ne znači - 2:1.

Igrao se 40. minutu kada je Honda prošao po desnoj strani i kao na tacni poslužio Van Ginkela koji je upisao prvenac u dresu Rosonera. Posle sat vremena igre, Milan je duplirao prednost. Destro je nadskočio Astroija i kaznio De Sanktisa koji nije pokupio loptu u petercu. Gol za Romu postigao je Toti sa penala.

Serija A, 35. kolo:

Subota

Juventus - Kaljari 1:1

(Pogba 45 - Rosetini 85)

Milan - Roma 2:1

(Van Ginkel 40, Destro 59 - Toti 73 penal)

Nedelja

Kjevo - Verona 12.30

Palermo - Atalanta 15.00

Udineze - Sampdorija 15.00

Ćezena - Sasuolo 15.00

Empoli - Fiorentina 18.00

Parma - Napoli 18.00

Lacio - Inter 20.45

Ponedeljak

Đenova - Torino 20.45

Tabela: Juventus 80(+1), Roma 64, Lacio 63 (-1), Napoli 59, Fiorentina 52 ... Kaljari 28(+1), Ćezena 24, Parma 16.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA