TRAGIKOMEDIJA SRPSKOG FUDBALA: Sramotne kazne za nerede na Večitom derbiju!

Disciplinska komisija je izrekla neočekivano blage kazne Partizanu i Zvezdi za ogromne nerede koje su izazvači njihovi navijači na stadionu "Rajko Mitić"

  • 29
FK Crvena zvezda - FK Partizan, 148 derbi Foto: Telegraf

Dve nedelje posle sramotnih scena koje smo videli na 148. večitom derbiju i koje su obišle čitav svet dobili smo i konačan epilog, ali i verovatni odgovor zašto nikada nećemo uspeti da iskorenimo huligane sa srpskih stadiona. Disciplinska komisija je za incidente koji su obeležili čitav vikend u fudbalskoj Evropi izrekla nerealno blage kazne klubovima.

Iako je javnost očekivala rigorozne i oštre odluke disciplinaca za oba tima čiji su navijači učestvaovali u tuči sa policijom i da se od toga napravi primer, oni su očigledno bili drukčijeg mišljenja. Crvena zvezda kao organizator meča kažnjena sa jednom utakmicom bez prisustva publike, što su oni već odradili protiv Rada, pa će za preostala dva duela u JSL crveno-beli imati podršku sa tribina.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Sa druge strane Partizan je kažnjen samo novčano i to u iznosu od 500.000 dinara za nesportsko ponašanje svojih navijača, dok je Vladimir Volkov zbog vređanja arbitra Milorada Mažića kažnjen sa 100.000 dinara.

Za ovako neočekivano blage kazne u Disciplinskoj komisiji FSS su kao opravdanje naveli da su dva kluba učinila sve da 148. večiti derbi prođe bez incidenata i da više od toga nisu moglli, jer su neke stvari ipak bile van njihove moći.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Ovo se može shvatiti kao novi poraz srpskog fudbala, jer očigledno je da u njemu ne važe iste mere za sve. Ukoliko se sećate neki klubovi su rigoroznije kažnjeni za manje incidente, a takođe ovime je poslata još jedna poruka huliganima da će njihovo divljanje na tribinama i dalje prolaziti bez ikakvih posledica.

Posle ovakvog odgovora ne možemo se čuditi kada nam se uskoro bude ponovila neka Đenova i kada nas UEFA bude na nekoliko godina izbacila iz svih takmičenja.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Sve vesti od 148. večitom derbiju možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ofk

    10. maj 2015 | 11:47

    Mafija jaca od drzave.Ustvari i drzava je mafija.Ustvari Srbija je pukla

  • enes np

    10. maj 2015 | 11:48

    E ovo je sramota nad sramotama. Dokaz da je Zvezda zasticena u svim parametrima.

  • ?

    10. maj 2015 | 11:46

    Pogotovo za zvezdanu,sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA