Još jedna dominacija Mercedesa: Rozbergova prva pobeda u sezoni za neizvesnost u šampionatu!

Nemac je nastavio tradiciju u poslednjih 9 godina da na Katalunji uvek pobeđuje drugi vozač * Mercedes ima drugu najdužu seriju u istoriji Formule 1

  • 2

Niko Rozberg pobedio je na Velikoj nagradi Španije i došao do prvog trijumfa u ovoj sezoni Formule 1. On je sačuvao pol poziciju osvojenu dan ranije ispred timskog kolege Luisa Hamiltona, dok je na trećoj poziciji završio Sebastijan Fetel.

Po prvi put ove sezone Nemac je bio bolji od Britanca koji je vodeći u generalnom plasmanu i do sada je tri puta trijumfovao u četiri trke. Rozberg je ovim trijumfom uhvatio poslednju slamku za nastavak šampionske trke i uneo dozu neizvesnosti pred nastavak sezone smanjivši prednost timsko kolege na 20 poena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pokušavao je Hamilton da ugrozi nemačkog vozača, ali mu je planiranu strategiju poremetio jedan pit stop više koji je morao da napravi i jednostavno za njega je Rozberg danas bio neuhvatljiv.

Veliku borbu je vodio Hamilton i sa Fetelom za drugu poziciju koju mu je vozač Ferarija bio oduzeo na prvoj krivini kada se Hamilton okrenuo na stazi, alli je ipak vozač Mercedesa povratio drugo mesto i tako obeležio dvostruki trijumf svog tima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo je Rozbergu prva pobeda u "najbržem cirkusu na svetu" još od Velike nagrade Brazila u novembru prošle godine i deveta u karijeri. On je ujedno nastavio i tradiciju na Katalunji da svake godine pobeđuje drugi vozač koja traje već devet godina.

Takođe ovo je 24. trka zaredom koju je neki od Mercedesovih vozača završio na podijumu što je druga najduža serija u istoriji Formule 1.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poredak na VN Španije: Rozberg, Hamilton, Fetel, Botas, Raikonen, Masa, Rikardo, Grožan, Kvjat, Sainc...

Generalni poredak vozača: Hamilton 111, Rozberg 91, Fetel 80, Raikonen 52, Botas 42, Masa 39, Rikardo 25, Grožan 14...

Generalni plasman konstruktora: Mercedes  202, Ferari 132, Vilijams 81, Red Bul 30, Zauber 19...

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA